Malinwa komt niet verder dan 0-0 gelijkspel in Jan Breydel

Samenvatting

KV Mechelen kwam vanavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Cercle Brugge. Het was warm in het Jan Breydelstadion en dat was merkbaar in het spel: veel doelgevaar viel er dan ook niet te noteren. Beide ploegen kwamen wel tot scoren, maar telkens bevestigde de VAR het vlaggen van de lijnrechter.

Ons moment

Er viel weinig te noteren in het Jan Breydelstadion. De wedstrijd had weinig te bieden en daarom willen we de lijnrechter aan de overkant van de hoofdtribune toch even in de kijker zetten. De man met de vlag moest de hele partij in de zon afwerken - in tegenstelling tot zijn collega voor de hoofdtribune die negentig minuten in de schaduw mocht vertoeven - en keurde twee doelpunten af voor buitenspel. Twee correcte beslissingen volgens de VAR. Prima werk van de man met de vlag die zo een groot aandeel had in de eindstand.

Danny Buijs: "We zijn voorin fysiek nog niet in orde"

Danny Buijs: "Wanneer je aan een wedstrijd start, wil je altijd winnen. Tijdens de wedstrijd moet je dan soms vrede nemen met een punt. Vandaag was daar een duidelijk voorbeeld van. Op het einde van de partij vielen er drie spelers van Cercle op de grasmat met krampen. Dat punt hadden we sneller moeten bereiken."

We houden voor de tweede week op rij de nul en dat is een positief gegeven. Fysiek zitten we voorin nog niet op niveau. Malede moest meteen starten door de afwezigheid van Ngoy. Ook Storm, Hernandez, Da Cruz en Shved hebben een stuk van de voorbereiding gemist door blessures of laattijdig toekomen op de club. Dan weet je dat het nog even zal duren voor we echt op niveau kunnen presteren."

Thibaut Peyre: "Als je niet kan winnen, mag je vooral niet verliezen"

"Voor de match zou ik niet tevreden zijn geweest met een punt, maar als je dan terugkijkt op de wedstrijd is het geen slecht resultaat op verplaatsing. Cercle toont altijd veel inzet en ze gaan graag in duel, ze hebben ook een goede ploeg. We kwamen hier om te winnen, maar als dat niet lukt, mag je vooral niet verliezen."

"We speelden zelf geen geweldige match. Mede door de hitte was het zwaar, maar dat was voor beide teams. Dat de supporters mijn naam scandeerden, maakt me blij. Ik hou van de club en ik probeer me altijd maximaal te geven. Mijn verhaal is hier nog niet af."

Rob Schoofs: "Het was een billijk gelijkspel in een match om heel snel te vergeten."

“Dit was niet het voetbal voor ons. Het waren constant lange ballen over en weer. Dat is hun spel en dat maakten het moeilijk voor ons om te voetballen, maar we hadden dat ook verwacht."

"Het was een dramatische match denk ik; weinig voetbal, veel onzuiverheden en lange ballen. We hebben deze week getraind op de opbouw, maar dat ging vandaag niet heel vlot. Daarmee geraakten we moeilijk op hun helft en de lange ballen kwamen ook niet aan."

"Met de snelheid van Shved konden we wel wat meer dreigen, maar uiteindelijk was het een billijk gelijkspel in een match om heel snel te vergeten (lacht). Volgende week gaan we thuis weer proberen te voetballen zoals we vorige week deden. Dat gaat ons beter liggen.”

Voorbeschouwing

Op zaterdag 13 augustus om 18u15 spelen onze jongens op het veld van Cercle Brugge. Hieronder blikken we terug op vorige confrontatie, blikken we vooruit met onze coach en geven we je een aantal interessante inzichten mee.

Coach blikt vooruit

Dit seizoen blikken we terug en vooruit bij elke wedstrijd. Coach Danny Buijs gaf meer tekst en uitleg over de afgelopen week, nieuw staflid Colin en de blessures.

Inzichten

  • KV Mechelen-speler Julien Ngoy was direct betrokken bij twee doelpunten tegen Union SG op speeldag 3 (1 goal, 1 assists), één meer dan in zijn eerste negen Jupiler Pro League-matchen in 2022 (1 goal namens KAS Eupen); Ngoy kan voor het eerst sinds december 2020 in opeenvolgende JPL-matchen een goal of assist noteren.

 

  • Cercle Brugge-speler Ayase Ueda is de speler die de meeste passes verlengde in de Jupiler Pro League 2022/23 (11, 4 succesvol).

 

  •  Cercle Brugge won slechts drie van de laatste dertien matchen in de Jupiler Pro League (G5, V5), nadat het er zeven van de eerste acht onder Dominik Thalhammer wist te winnen (V1).

 

  • KV Mechelen verloor de laatste vijf Jupiler Pro League-matchen op verplaatsing, de langste verliesreeks van de club in uitwedstrijden in 1A sinds september 2014 (toen 6).

Voorspel & Win

Kan jij de uitslag voorspellen? Doe mee en win een duoticket voor een thuismatch van Malinwa.

Vorig seizoen

Vorig seizoen haalden we één op zes uit de confrontaties in de Jupiler Pro League tegen Cercle. Op speeldag 16 verloren we met 3 – 1 op Jan Breydel, het doelpunt voor Malinwa kwam van Storm op aangeven van Mrabti. 

In de thuismatch kwamen we 2-0 voor na goals van Cuypers en Souza. Uiteindelijk werd het 2 – 2.