KVM bekert verder na forfaitscore tegen Lokeren-Temse

Samenvatting

KVM liet zich woensdagavond niet verrassen op bezoek bij Lokeren-Temse. Malinwa, voor de gelegenheid in blauwe tenue, zag de thuisploeg enthousiast beginnen. De thuisaanhang zag dat graag gebeuren en stuwde hun ploeg vooruit. Het duurde niet lang tot KV Mechelen de wedstrijd in handen nam en via Schoofs en Malede ging rusten bij een 0-2 stand.

Een scenario als dat van vorig weekend was uit den boze. Met een tweede van Malede en goals van Da Cruz en Van Hecke kon KVM zich zonder grote problemen plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België.

Ons moment

Malede en Van Hecke zullen deze wedstrijd nog even herinneren. Ze maakten van het bekeravontuur gebruik om hun eerste doelpunt voor Malinwa binnen te leggen. Yonas legde met z'n tweede de wedstrijd in een beslissende plooi.

Reacties Defour & Thoelen

"Na de 0-2 hadden we de kwaliteiten om uit te spelen."

We hoorden een tevreden coach na de 0-5 overwinning op Daknam: “In de eerste helft bracht Lokeren ons met momenten in de problemen, maar na de 0-2 hadden we de kwaliteiten om uit te spelen en een aantal doelpunten meer te maken. We focussen ons nu op zaterdag, want van die wedstrijd zal het afhangen of we met een goed gevoel de winterstop kunnen ingaan.”

Na de wedstijd op Charleroi, is het eerst tijd voor wat vakantie. “De spelers krijgen twee weken vrij, daarna starten we de voorbereiding op de rest van het seizoen. De beker is een doel. Er kan een succesverhaal inzitten. Vandaag hebben we alvast onze job gedaan.”

"In goede vorm en met gunstige loting kunnen we iets betekenen."

"We hadden voor de wedstrijd al aangegeven dat er elk jaar verrassingen zijn in de beker.", zegt Doelman Yannick Thoelen: "We zijn dan ook goed aan de wedstrijd begonnen. We zagen dat ze vooral op de counter iets wilden proberen, daar moesten we volwassen mee omgaan. De goals die vandaag vielen waren van topkwaliteit, ook de invallers hebben het super gedaan."

“De beker is altijd een doel voor Mechelen. Zonder daar druk op te zetten, maar KV is een echte bekerploeg. In een goede vorm en met een gunstige loting kunnen we misschien wel iets betekenen."

Fase per fase

Voorbeschouwing

Op woensdag 9 november gaat Malinwa op bezoek bij Lokeren-Temse in de beker van België. Ontdek hier alles over onze tegenstander en hoe onze jongens naar deze wedstrijd toeleven.

Over Lokeren-Temse

Lokeren-Temse is een 'jonge' ploeg. Sinds 2020 spelen ze onder die naam op Daknam, de vroegere thuishaven van Sporting Lokeren. 

De ploeg staat op dit moment op een 6e plaats is Tweede afdeling A op 5 punten van leider Aalst. Vorig seizoen waren ze nog dicht bij promotie via de eindronde, toen bleek Belisia Bilzen te sterk.

Spelers die je zou kunnen kennen zijn Alexander Maes, Julien Vercauteren en Esteban Casagolda. Hun trainer doet misschien ook een belletje rinkelen, dat is Hans Cornelis.