Malinwa opnieuw naar kwartfinale (1-0)

Samenvatting:

KV Mechelen plaatst zich opnieuw - voor de vierde keer in vijfde jaar tijd - voor de kwartfinales van de beker. Een doelpunt van de heroptredende Mrabti in de tweede helft volstond om de volgende ronde binnen te wandelen. Tegen Seraing was het lang zoeken naar een gaatje in de bezoekende defensie, maar uiteindelijk zette Mrabti het overwicht van KVM ook om in een verdiend doelpunt. Zo tankt Malinwa vertrouwen voor de thuismatch van vrijdag tegen Cercle Brugge.

Ons moment:

De terugkeer van Kerim Mrabti en Lucas Bijker in de basiself. De routiniers mochten na lang blessureleed weer eens aan een wedstrijd starten en Mrabti vierde dat zelfs met de winning-goal van de avond.

Schoofs: "Speelden te traag"

"Het was vandaag duidelijk merkbaar dat we een maand geen wedstrijd met inzet hadden gespeeld. We hadden wel balbezit, maar we speelden te traag om Seraing uit verband te spelen. Na de pauze klommen we dan toch op voorsprong en kwamen we niet meer in de problemen. We hadden nog kansen om de wedstrijd helemaal dood te maken, maar die lieten we liggen. Uiteindelijk telt enkel de kwalificatie en is het nu hopen op een goede loting."

Walsh: "Volgende ronde telt"

"Voor de verdediging is het fijn dat we vanavond de nul konden houden. Uiteindelijk bleek één doelpunt voldoende te zijn voor de kwalificatie. Na de voorsprong wist je dat Seraing de druk ging opvoeren, maar in grote problemen zijn we niet geraakt. We bekeren een ronde verder en dat is wat telt."

Defour: "Vrijdag moet beter"

"De eerste helft verliep niet zoals verwacht. We speelden erg traag en helemaal in de kaart van Seraing. Na de pauze liep het iets beter en speelden we meer vooruit dan achteruit. Ondanks het matige spel hadden we wel voldoende kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar die lieten we onbenut, vertelde Steven."

"Eén doelpunt bleek voldoende voor de kwalificatie en dat is wat telt vanavond. Vrijdag zal het toch een stuk beter moeten en dat heb ik ook meteen na de wedstrijd tegen mijn spelers gezegd."

De opstelling

Voorbeschouwing

We blikken vooruit naar deze confrontatie in de 1/8ste finale van de Croky Cup. Welke lessen hebben we getrokken uit de vorige confrontatie, hoe verliep de aanloop naar de wedstrijd en welke inzichten kunnen een extra licht werpen op onze tegenstander; Seraing.

Voorspel & win

Gaan we verder in de beker? Weet jij de uitslag van de match tegen Seraing? Geef je voorspelling door en maak kans op leuke prijzen.

Vorige confrontatie

KV Mechelen - Seraing was ook al een affiche op speeldag 7 van de Jupiler Pro League.

In de eerste helft knokte Malinwa terug nadat het op achterstand was gekomen. Doelpunten van Peyre en Walsh zetten de 2-1 ruststand op het bord.

Helaas kon Malinwa die voorsprong niet vasthouden en ging Seraing uiteindelijk met de drie punten richting Luik.