Free Your Seat

Geef je plaatsje vrij voor een andere supporter

Bij bepaalde uitverkochte wedstrijden kan KV Mechelen beslissen om de ‘Free Your Seat’-functie te activeren. De club beslist volledig autonoom óf het een wedstrijd hiervoor openzet, en zo ja, op welk moment. Zodra de ‘Free Your Seat’ wordt opengezet voor een bepaalde wedstrijd, zal de club dit communiceren via de officiële kanalen, waaronder de website. Dankzij ‘Free Your Seat’ hebben abonnees die de wedstrijd niet kunnen bijwonen, de mogelijkheid om hun abonnement voor deze wedstrijd vrij te geven, waardoor andere supporters de kans hebben om deze plaats voor die wedstrijd aan te kopen, in de vorm van een dagticket. Indien de vrijgegeven plaats opnieuw als een dagticket verkocht wordt, zal de opbrengst van dit dagticket als volgt worden verdeeld:

 • 50% voor KV Mechelen
 • 40% voor de abonnee die zijn/haar plaats vrijgeeft
 • 10% voor de communitywerking

De vergoeding voor de abonnee zal als dranktegoed op de drankkaart worden overgezet. Dit rapport zal getrokken worden na afloop van elk trimester, dus begin oktober, januari, april en juli, waarna de club de overzet van de dranktegoeden vanop afstand uitvoert. Je hoeft hiervoor dus niet langs de club te komen.

Belangrijk om te weten bij het vrijgeven van je abonnement via ‘Free Your Seat’

 1. De actie is onomkeerbaar: zodra je je abonnement voor een bepaalde wedstrijd hebt vrijgegeven, kan je je abonnement nadien voor die wedstrijd niet meer opnieuw actief zetten, ook niet in de Ticketshop van KV Mechelen.
 2. Zodra je je abonnement voor een bepaalde wedstrijd hebt vrijgegeven, kan je bij die wedstrijd sowieso niet met je abonnement binnen in het stadion, want de scanning zal een foutmelding geven.
 3. Voor de thuiswedstrijd nadien staat je abonnement automatisch weer actief, dus daarvoor hoef je niks meer te ondernemen.
 4. Free Your Seat is niet van toepassing op de Business-plaatsen.

Handleiding – hoe geef ik mijn plaats vrij via Free Your Seat?

1.

Je gaat naar de online ticketshop en logt in op jouw account.

2.

 • Bovenaan in de balk klik je op ‘Free Your Seat’
 • Staat de optie ‘Free Your Seat’ bij jou niet bovenaan in de balk, neem dan even contact op met de ticketing van KV Mechelen, via ticketing@kvmechelen.be

3.

 • Je krijgt een overzicht van de wedstrijden die openstaan voor Free Your Seat (de wedstrijden weergegeven hieronder zijn fictief en werden opengezet als test).
 • Wil je je abonnement vrijgeven voor één van de wedstrijden die daar worden weergegeven, dan klik je achter die wedstrijd op ‘Manage’.
 • Staan hier geen wedstrijden weergegeven, dan betekent dat dat er geen wedstrijden voor ‘Free Your Seat’ openstaan.

4.

 • Wanneer je op ‘Manage’ hebt geklikt, dien je in het volgende scherm op de plaats van ‘Kaartnummer’ het kaartnummer van je abonnement in te geven, waarop de vergoeding als dranktegoed zal worden overgezet. Voor alle duidelijkheid: dit is dus niet noodzakelijk het abonnement dat je gaat vrijgeven voor die wedstrijd.
 • Het kaartnummer van je abonnement bestaat uit cijfers en letters en bevindt zich op de achterkant van je abonnementskaart.
 • Het vak BTW-nummer is geen verplicht veld en dient niet te worden ingevuld.

5.

 • Wanneer je het kaartnummer ingegeven en opgeslagen hebt, klik je opnieuw op ‘Manage’ – daarna verschijnt een overzicht van de plaats(en) die je kan vrijgeven
 • Achter de plaats die je wil vrijgeven, klik je op ‘List for resale’
 • De plaats die je eventueel al vrijgegeven hebt, staat als ‘Listed’

6.

 • Tenslotte verschijnt een pop-up-venster, waarin je het vrijgeven van je abonnement voor die wedstrijd dient te bevestigen.
 • Hiervoor dien je ook het vakje dat je de ‘algemene voorwaarden van Free Your Seat’ aanvaardt, aan te vinken. Je kan de algemene voorwaarden raadplegen door op ‘hier’ te klikken.
 • Besluit je in deze fase in extremis om je abonnement toch niet vrij te geven voor deze wedstrijd, dan klik je rechts bovenaan op het kruisje.

7.

 • Wanneer je je abonnement hebt vrijgegeven, ontvang je een bevestigingsmail hiervan in je mailbox.
 • Vanaf dat moment zal de plaats weer te koop worden aangeboden bij die wedstrijd, zowel online als in de Ticketshop op KV Mechelen.

Zoals eerder vermeld, is de actie van het vrijgeven onomkeerbaar. Zodra je je abonnement voor een bepaalde wedstrijd vrijgegeven hebt, kan deze actie niet meer ongedaan worden gemaakt (ook niet in de Ticketshop op KV Mechelen) en kan je abonnement voor die wedstrijd dus niet meer actief gezet worden. Wil je je plaats toch absoluut terug voor die wedstrijd, dan kan je een dagticket op je eigen plaats kopen (als de plaats nog vrij is).

8.

Voor de thuiswedstrijd nadien staat je abonnement automatisch weer actief. Daarvoor hoef je geen actie te ondernemen.