FAQ

Wat kost een ticket voor een thuiswedstrijd van KV Mechelen?

Hoeveel tickets kan ik op mijn naam aankopen?

Je kan per account maximaal vier tickets per thuiswedstrijd aankopen. Heb je meer tickets nodig, dan moet je die op een ander account aankopen, telkens met een maximum van vier.

Hoe en waar kan ik tickets aankopen?

In principe zijn er drie manieren:

  • ofwel online via www.kvmechelenticketshop.be (24 uur op 24)
  • ofwel in voorverkoop in de ticketshop van KV Mechelen tijdens de kantooruren (bekijk hier de openingsuren)
  • ofwel op de avond van de wedstrijd aan de loketten (open vanaf 1,5 uur voor de aftrap) – dit laatste kan alleen als het geen risicowedstrijd betreft (dit wordt vooraf op de site vermeld) én als de wedstrijd niet vooraf uitverkocht is.

Is er een mogelijkheid om een factuur te ontvangen indien ik tickets aankoop?

Ja. Koop je de tickets in de ticketshop in het AFAS Stadion aan, dan meld je dit meteen bij je aankoop. Je betaalt de tickets ter plekke en wij sturen nadien een factuur voor voldaan op. Koop je de tickets online, dan vraag je het factuur per mail naar ticketing@kvmechelen.be, met daarin alle facturatiegegevens (naam firma, naam persoon, adres, eventueel BTW-nummer, telefoonnummer). De aanvraag voor een factuur dient ten laatste op de dag van de wedstrijd te gebeuren.

Kan ik als abonnee ook één of meerdere tickets bijkopen?

Uiteraard. Ook als abonnee heb je het recht om maximaal vier tickets op jouw account aan te kopen.

Wanneer start de vrije verkoop van tickets voor een wedstrijd?

Dit varieert van wedstrijd tot wedstrijd, afhankelijk van de affiche, de kalender, de periode en eventuele acties. In principe start de vrije verkoop twee à drie weken voor de aftrap, maar hiervan wordt soms afgeweken. Zodra de verkoop voor een wedstrijd wordt opengezet, communiceren we dit via de site www.kvmechelen.be. Het overzicht vind je hier.

Moet ik een e-ticket vooraf afdrukken of kan ik het laten scannen op het scherm van mijn gsm?

Beide zijn mogelijk. Alleen gaat het scannen van de afgedrukte e-tickets vlotter aan de ingangen, dus we raden aan om, indien mogelijk, je e-ticket af te drukken. Dit mag in zwart-wit. Het is vooral belangrijk dat de barcode of QR-code goed weergegeven is.

Is er een speciaal tarief voor jeugd?

Ja, bij de dagtickets is er voor de jeugd tot en met 18 jaar een apart voordeeltarief voorzien. Voor de staanvakken is het zelfs gratis voor kinderen tot en met 5 jaar – ze moeten hiervoor wél een ticket afhalen, bij voorkeur in voorverkoop, eventueel ook aan het loket (indien deze geopend zijn). Bekijk de afzonderlijke ticketprijzen hier.

Kunnen tickets via overschrijving betaald worden?

In principe niet. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld voor voetballiefhebbers uit het buitenland of voor groepen) kunnen dagtickets via overschrijving betaald worden.

Is er een groepstarief?

Ja, we hebben een voordeeltarief voor groepen vanaf 10 personen. Deze tarieven vind je hier.

Ik kocht een dagticket, maar wens toch nog op een andere plaats te gaan staan of zitten. Wat doe ik?

Je komt met dit ticket tijdens de voorverkoop naar de ticketshop. Wij annuleren dat ticket, printen een nieuw ticket in het gewenste vak en verrekenen daarbij het eventuele verschil in prijs (in jouw voor- of nadeel). Dit kan niet meer op de avond van de wedstrijd aan het loket. Geraak je in voorverkoop niet in de ticketshop op KV Mechelen, stuur je vraag dan door naar ticketing@kvmechelen.be.

Ik kocht online een dagticket, maar stelde achteraf vast dat ik de verkeerde leeftijdscategorie had aangeduid. Wat doe ik?

Je komt met dit ticket tijdens de voorverkoop naar de ticketshop. Wij annuleren dat ticket, printen een nieuw ticket in de juiste leeftijdscategorie en verrekenen daarbij het verschil in prijs (in jouw voor- of nadeel). Dit kan niet meer op de avond van de wedstrijd aan het loket. Geraak je in voorverkoop niet in de ticketshop op KV Mechelen, stuur je vraag dan door naar ticketing@kvmechelen.be.

Ik kocht een ticket, maar kan door een plotse omstandigheid de wedstrijd toch niet bijwonen. Mag ik mijn ticket doorgeven aan iemand anders?

Ja. Het ticket staat weliswaar op naam, maar op deze naam wordt niet gecontroleerd. Wel op leeftijd, dus je mag een jeugdticket niet doorgeven aan een volwassene.

Is de terugbetaling van een dagticket mogelijk?

Neen. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen, aangevraagd per mail naar ticketing@kvmechelen.be, met een duidelijke motivering erbij én ten laatste op de dag van de wedstrijd.

Kan ik tickets aankopen voor het bezoekersvak in het AFAS Stadion?

In voorverkoop sowieso niet, want dan is het de bezoekende club die exclusief de tickets voor de bezoekersvakken Z1 en Z2 mag verkopen. Mogelijk wel op de avond van de wedstrijd aan het bezoekersloket, indien er géén verplichte buscombiregeling door de politie werd opgelegd en er na de voorverkoop nog tickets beschikbaar zijn. Op onze site wordt gecommuniceerd welke wedstrijden een verplichte buscombi zijn.

Kan ik tickets aankopen voor een uitwedstrijd van KV Mechelen?

Dat hangt ervan af of er voor die uitwedstrijd een verplichte buscombiregeling werd opgelegd, of niet:

  • is het een verplichte buscombi, dan kan je de tickets voor het uitvak voor de supporters van KV Mechelen alleen aankopen via één van de erkende busclubs van KV (deze lijst vind je op de site van het Supportersorgaan www.passieenstrijd.be), en dus niet op KV Mechelen zelf.
  • is het geen verplichte buscombi, dan is er een voorverkoop in de ticketshop van KV op de donderdag en vrijdag vóór het weekend van de uitwedstrijd.

Op onze site wordt gecommuniceerd welke uitwedstrijd een verplichte buscombi is.

Wat zijn de openingsuren van de Ticketshop?

De openingsuren van de ticketshop kan je steeds terug vinden op de contact pagina van KV Mechelen. Vooraleer je naar de ticketshop komt, kan je best op de site even nakijken of er geen uitzonderlijke sluitingsdag voorzien is.

Wat heb ik nodig om mijn ticket te bekomen?

Indien je je ticket(s) in de ticketshop op KV Mechelen aankoopt, kan je best je identiteitskaart of abonnement (indien je er één hebt) meebrengen. Indien je je tickets online aankoopt, heb je een bankkaartlezer nodig om de betalingsprocedure te kunnen afronden.

Welke betaalmiddelen kan ik gebruiken?

In de Ticketshop kan je betalen met: cash, Bancontact of VISA/Mastercard. Online kan je kiezen tussen Bancontact/Mister Cash, ING HomePay, Belfius Direct Net, iDEAL of VISA/Mastercard.

Aan de loketten aan de Hoofdingang kan je cash en met Bancontact betalen.

Kunnen er op voorhand tickets gereserveerd worden?

Neen, we doen niet aan reservaties per telefoon of mail.

Ik ben rolstoelgebruiker. Hoe bekom ik een ticket voor een thuiswedstrijd van KV Mechelen?

Als rolstoelgebruiker kan je een gratis ticket aanvragen via ticketing@kvmechelen.be. Je krijgt dan, volgens beschikbaarheid, een plaats in het vak R voor rolstoelgebruikers in de neutrale zone voor de hoofdtribune. We voorzien ook een gratis ticket voor de begeleider. Bekijk hier meer info voor mindervaliden.

Ik ben scheidsrechter. Hoe bekom ik een ticket voor een thuiswedstrijd van KV Mechelen?

Je dient je aanvraag ten laatste 72 uur voor de aftrap in, ofwel via een mailtje naar ticketing@kvmechelen.be, met daarin een kopie van de bondskaart én de identiteitskaart, ofwel door deze documenten binnen te brengen in de ticketshop op KV Mechelen. Bekijk hier meer info voor scheidsrechters.

Ik ga te laat zijn op de wedstrijd. Kan ik nog een ticket aankopen en kan ik het stadion nog binnen?

De loketten blijven geopend tot 10 minuten na de aftrap. Daarna kan je geen ticket meer aankopen. Als je een ticket in voorverkoop aankocht, kan je daarmee de hele wedstrijd binnen langs de hoofdingang, want daar blijft een controleur staan. De andere ingangen gaan 15 minuten na de aftrap dicht.

Hoe kan het dat er lege stoelen zijn terwijl een vak of de wedstrijd is uitverkocht?

Dit is mogelijk omdat een abonnee niet verplicht is elke wedstrijd te bij te wonen. De abonnees bepalen zelf wanneer ze een wedstrijd bezoeken, het is tenslotte hun eigen (betaalde) plek.

Kan ik een parkingticket aankopen?

Alleen op Parking Grote Nieuwedijk (gps-adres Grote Nieuwedijkstraat 313) zijn er dagtickets verkrijgbaar. Die kan je op de avond van wedstrijd ter plekke aankopen voor €10. Alle andere parkings (Spoor VIP, Club, Telenet) zijn volzet met parkingabonnementen. Bekijk alle parking mogelijkheden.

Ticketing Info

Nog vragen over de KV Mechelen ticketing?

Lees Meer

Koop je tickets aan

Alles wat je ooit wilde weten om je tickets aan te kopen

Lees Meer

Contact

Neem contact op met onze ticketshop

Lees Meer