Terug 4 februari 2018

RSC Anderlecht - KV Mechelen: Trainersbabbel

Dennis Van Wijk was fier op zijn ploeg voor het geleverde spel. Toch zat er meer in volgens de Mechelse coach.

Van Wijk: “Ik ben tevreden met onze prestatie van vandaag. Een pluim voor de jongens voor het geleverde spel en het uitvoeren van de taken. We hebben deze wedstrijd dan ook goed kunnen voorbereiden en dan is het fijn als coach wanneer je de zaken op het veld kan terugvinden die we vooraf hadden afgesproken. We stonden goed en iedereen deed zijn taken. We waren gretig en konden verschillende kansen versieren op Anderlecht. Toch niet evident in de situatie waarin we momenteel vertoeven.”

Toch baalde de Nederlandse coach over het mislopen van de overwinning en de broodnodige driepunter die zo op zich laat wachten.

Van Wijk: “We scoren wel twee doelpunten, maar lieten nog enkele goede mogelijkheden onbenut. Ik denk dan aan de kans van Schoofs aan het begin van de tweede helft. Jammer, want het waren unieke mogelijkheden om de overwinning over de streep te trekken. Achteraf bekeken moeten we dan wel nog tevreden zijn dat de strafschop werd gemist, want anders hadden we nog zonder punten kunnen vertrekken. Volgende week wacht ons de confrontatie met Eupen. Het punt van vandaag is daarom psychologisch erg belangrijk met het oog op deze belangrijke partij. Dat de druk groot is? Ik werk bijna steeds onder druk, dus dat is niet nieuw. (grijnst)