Terug 4 februari 2018

RSC Anderlecht - KV Mechelen: Reacties

Gemengde gevoelens bij de spelers na een sterke wedstrijd op bezoek bij Anderlecht. Ontgoocheling omdat er zeker in de eerste helft meer inzat, maar bovenal tevredenheid met een onverhoopt punt.

Elias Cobbaut: “We nemen een puntje mee en hebben hier zeker niet slecht gespeeld. We hebben veel inzet getoond en in de eerste helft hadden we het eigenlijk al kunnen afmaken. Bij een 1-2 ruststand weet je dat het zaak is de boel gesloten te houden en op de counter een goaltje proberen mee te pikken. Als we zo blijven spelen komt het zeker goed. Het gevoel zit terug goed.”

Mats Rits: “Jammer dat we vandaag de drie punten niet konden pakken. In de eerste helft hadden we er 3 of 4 kunnen maken. Op het einde van de wedstrijd kon het dan toch naar de 2 kanten vallen. We hebben verder gebouwd op de tweede helft tegen Moeskroen en hebben mentaliteit getoond. Het gevoel is positief en we zullen het goede van vandaag zeker meenemen.”

Rob Schoofs: “We hebben onszelf niet beloond voor de match die we hebben gespeeld. Het moet altijd 1-3 zijn bij de rust. Op het einde van de wedstrijd kregen we nog die penalty tegen, dus we zijn heel blij met het punt. De sfeer in de groep is beter, het gevoel zit goed. Zo moeten we verder gaan. Het keerpunt lag na vorige match en hoe de supporters ons toen behandeld hebben. Het zou normaal zijn geweest hadden ze ons uitgefloten, maar ze hebben getoond hoe groot deze club is. Iedereen heeft hard gewerkt vandaag en dat was nodig. Volgende week tegen Eupen is het een heel belangrijke match. Het zal wel vol zitten en de supporters zullen er vol achter staan. Het is dan aan ons om te spelen met een groot hart.”