Terug 26 januari 2018

KV Mechelen - Excel Mouscron: Trainersbabbel

Dennis van Wijk zag KV Mechelen in z’n eerste match als hoofdcoach behoorlijk starten: “De eerste twintig minuten zaten we redelijk goed in match. Na de afgekeurde goal zag je meteen de kopjes naar beneden gaan, en vanaf dan hadden we het een kwartier redelijk moeilijk. We verloren de grip op het middenveld en net wanneer we het spel weer een beetje naar ons toe konden trekken, gleed Sylla weg en dat betaalden we meteen cash. Die pech zit nu eenmaal aan onze kant, zo’n fouten kunnen we ons niet veroorloven.”

Na de rust kreeg geelrood meteen een mokerslag te verwerken: “De tweede helft begon heel erg slecht. Op een corner mocht nu niet bepaald de grootste jongen van Moeskroen scoren. Dat was dramatisch om te verwerken, maar vanaf dan hebben we met een supergroot hart gespeeld. We hebben massa’s kansen gecreëerd en daar wringt het schoentje. Toch zijn de jongens blijven doorgaan, ook met dank aan ons publiek. Dat is magnifiek, het is eigenlijk onvoorstelbaar dat een ploeg die onderaan staat zo’n steun krijgt van de supporters.”

De strijd is nog niet gestreden: “Iedereen gelooft er nog in, anders kan je het niet opbrengen er bij een 0-2 stand nog vol voor te gaan. De kopjes waren down, maar de jongens hebben wel een boost gekregen toen ze weer het veld op gingen. We moeten nu wat leepheid en slimheid gaan creëren en de afwerking is echt wel een pijnpunt. Het is ook een heel andere manier van voetballen dan voorheen. We willen hoog druk zetten en het vuur erin steken. Dat is de enige manier om wedstrijden te winnen.”