Terug 23 januari 2018

STVV - KV Mechelen: 2-0 (eindstand)

Malinwa ging op Stayen op zoek naar broodnodige punten in de strijd tegen de degradatie. Ook de Kanaries konden de punten goed gebruiken: ze konden al 10 matchen op rij niet meer winnen. Trainer Jankovic posteerde Verdier in de spits, die samen met de uit schorsing teruggekeerde Bandé en Kolovos voor doelgevaar moest zorgen.

De thuisploeg zorgde al snel voor dreiging, maar Vetokele en Kitsiou besloten over. Het was de voorbode van de eerste grote kans van de wedstrijd. De bal viel pardoes voor de voeten van Bezus, die de bal gelukkig voor KV naast de verkeerde kant van de paal plaatste. Malinwa kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen en had bij momenten moeite met de hoge druk van de thuisploeg.

Teixeira kopt 1-0 binnen

Bij de volgende kans was het wel raak voor Sint-Truiden. Texeira kopte een gemeten vrije trap van Bezus voorbij de kansloze Coosemans. Geelrood alweer op achtervolgen aangewezen. (0-1)

Even later loodste Verdier Bandé met een gemeten tik door de Truiense defensie, maar de jonkie besloot de wenkende kans op doelman Steppe. Mechelen putte wel vertrouwen uit de gemiste mogelijkheid en ging stilaan beter voetballen.

Thuisdoelman Steppe zorgde even voor hoop in de Mechelse harten door half naast een vrije trap van Kolovos te grabbelen, maar wist zich net op tijd te herpakken voor de aanstormende Cocalic.

Malinwa bleef zoeken naar oplossingen

In minuut 36 moest Coosemans gepast tussenkomen op een gevaarlijke hoekschop. Het betekende het sein voor de thuisploeg om op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Amper een minuut later mikte Dussaut oog in oog met Coosemans een enorme kans net naast. De flankaanvaller had de smaak te pakken en knalde de volgende kans nipt over. Ondertussen was een geblesseerde Paulussen vervangen door Van Cleemput. Malinwa geraakte met de rust in zicht nog maar moeilijk in de zestien van de thuisploeg en mag na de rust proberen de scheve situatie om te keren.

Verdier bleef tijdens de rust in de kleedkamer en werd afgelost door Beqiraj. KV tekende voor de eerste dreiging met een voorzet van Bandé, maar grote kansen bleven uit. STVV nam al snel het heft in handen en dat leverde in de 58ste minuut de 2-0 op via Dussaut. Een mokerslag voor Malinwa dat even de kluts kwijt was.

KV begon met de moed der wanhoop aan de zoektocht naar de aansluitingstreffer. Pogingen van Cocalic en El Messaoudi misten doel en na een rush van El Messaoudi over de rechterflank besloot Bandé de grootste kans over doel.

Rood voor ingevallen Beqiraj

Met nog 20 minuten op de klok stak El Messaoudi nog eens de neus aan het venster maar zijn schot kon de thuisploeg niet verontrusten. Met Pedersen in de plek van Kolovos ging KV het laatste kwartier in.

Doelgevaar leverde dat niet meer op. STVV kwam nog het dichtst bij een doelpunt met scherpe counters die door Botaka en Dussaut respectievelijk in het zijnet en op Coosemans werden besloten. KV liet zich enkel nog opvallen met een late rode kaart voor Beqiraj.

Wedstrijddigest

Sint-Truiden: Steppe, De Petter, Botaka (78′ Boli), Bezus (91′ De Sart), Asamoah, Vetokele (89′ Antunes), Kitsiou, Dussaut, Kotysch, De Norre, Teixeira

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen (40′ Van Cleemput), El Messaoudi, Mera, Kolovos (77′ Pedersen), Cocalic, Tainmont, Cobbaut, Bandé, Sylla, Verdier (46′ Beqiraj)

Gele kaarten: 20′ Sylla, 47′ Van Cleemput, 56′ El Messaoudi, 57′ Dussaut, 67′ Bandé

Doelpunten: 16′ Teixeira (1-0), 58′ Dussaut (2-0)

Rode kaarten: 88′ Beqiraj

Over de wedstrijd…