Terug 26 januari 2018

KV Mechelen - Excel Mouscron: Reacties

Teleurstelling alom na een nieuwe nederlaag want er zat meer in vanavond.

Opvallend: de supporters bleven de spelers ook na het laatste fluitsignaal aanmoedigen. Dat ging in de kleedkamer niet onopgemerkt voorbij en de spelers keerden terug naar hun fans.

Vitas: “Ongelooflijk hoe de fans achter ons stonden vanavond. Daarom zijn we ook terug op het veld gestapt na de wedstrijd. Ze verdienen het om een ploeg met een goede mentaliteit te zien. Ze moeten strijders te zien krijgen. Vandaag hebben we dat geprobeerd. Dat lukte zeker na de rust, maar het was al te laat. Het is belangrijk dat we met deze instelling verder werken de komende weken.”

Rits: “Dit was niet het resultaat waar we op hoopten en dat is uiteraard teleurstellend. We speelden een goed eerste kwartier. Het was de bedoeling om Moeskroen meteen bij de keel te grijpen en dat lukte ook aardig. Spijtig genoeg slikten we opnieuw een vermijdbaar doelpunt. Dat gaf ons wel een mentale tik en we zakten weg. We kwamen vol goede moed uit de kleedkamer na de rust, maar we kregen meteen de tweede treffer binnen op corner. Nadien hebben we karakter getoond en kregen we ook genoeg kansen om nog punten te pakken, maar de bal ging er niet in. We moeten onze kansen gewoon afmaken. Het is al veel te lang geleden dat we nog eens gescoord hebben. Dat in combinatie met de vermijdbare tegendoelpunten zorgt ervoor dat we staan waar we nu staan. Volgend weekend moeten we opnieuw karakter tonen. We moeten spelen voor deze club en deze kleuren en de fans die ons steunen in deze moeilijke periode.”