Terug 20 januari 2018

KV Mechelen - Zulte Waregem: 0-2 (eindstand)

KV Mechelen verloor vanavond met 0-2 tegen Zulte Waregem. Een partij die de nodige punten moest opleveren, eindigde in een nachtmerrie voor geelrood.

Malinwa begon vanavond met een vernieuwde kern aan haar eerste drieluik van belangrijke confrontaties in het kader van operatie redding. Gelukkig voor geelrood ging rode lantaarn Eupen enkele minuten voor de aftrap in het AFAS-Stadion alsnog onderuit aan de oevers van de Maas.

Trainer Jankovic dropte meteen nieuwkomers Mera, Beqiraj en Tainmont in de basis. Ook Dury liet het duo Harbaoui-Marcq meteen opdraven. Een nerveus wedstrijdbegin leidde tot twee prima mogelijkheden voor de bezoekers: Nill De Pauw kon eerst niet profiteren van een prima voorzet van Kaya, terwijl hij even later een unieke mogelijkheid op een attente Coosemans schoot.

Beqiraj nipt buitenspel

Malinwa leek even tijd nodig te hebben om zich in de wedstrijd te knokken. Iets voor het kwartier kwam het dan toch eens gevaarlijk opzetten: Tainmont trok de bal prima voor doel, maar Beqiraj werd afgevlagd voor buitenspel.

Na een nerveus, maar boeiend openingskwartier kwam de wedstrijd nooit echt op gang. Malinwa zocht het juiste ritme, terwijl de bezoekers het betere van het spel hadden, maar niet meer tot doelgevaar konden komen.

In het slot van de eerste helft kwam  geelrood dan toch beter in de match. De beste mogelijkheid kwam nog van de voet van Tim Matthys. De flankaanvaller krulde een vrije trap in de handen van Bossut.

Tijdens de rust wijzigden beide coaches één pion op het middenveld: Sylla kwam in de plaats van El Messaoudi, terwijl ook Marcq plaats moest ruimen bij de bezoekers. Hij werd vervangen door De Mets.

Malinwa kwam scherper uit de kleedkamer, maar tot echte kansen kwam het niet. Weer was het een vrije trap van Matthys dat lange tijd het gevaarlijkste wapenfeit was in een evenwichtige tweede helft.

Beqiraj out, Verdier in

Twintig minuten voor het einde mocht verloren zoon Nicolas Verdier zijn opwachting maken. Het thuispubliek veerde recht en sloot de goalgetter meteen in de armen.

De Fauw zet Zulte op 0-1, Harbaoui op 0-2

Op een gevaarlijke uitbraak van de bezoekers toonde Coosemans zich een betrouwbaar sluitstuk. De goalie tikte een prima poging van Leya Iseka nog net in corner. Even later was de doelman van Malinwa dan toch geklopt: De Fauw reageerde alert in de box en trapte de 0-1 tegen de touwen. Een fikse opdoffer voor geelrood, dat even later ook nog een tweede treffer om de oren kreeg via Harbaoui. De spits bleef koel voor de kooi van Coosemans en liet de goalie geen kans. (0-2)

Malinwa ziet zo Zulte verder weg springen uit de kelder van het klassement. Dinsdag is het opnieuw D-day voor Malinwa, ditmaal op het veld van STVV.

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi (46′ Sylla), Mera, Matthys, Kolovos (77′ Camus), Rits, Cocalic, Beqiraj (71′ Verdier), Tainmont, Cobbaut

Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Baudry, Marcq (46′ De Mets), Derijck, Harbaoui, Kaya, De Pauw (63′ Leya Iseka), Doumbia (72′ De Sart), Hamalainen, Coopman

Gele kaarten: 14’ Rits, 26’ El Messaoudi, 35’ Harbaoui, 37’ Derijck, 76′ Tainmont, 83′ De Fauw, 84′ Matthys, 90′ Cocalic

Doelpunten: 81′ De Fauw (0-1), 86′ Harbaoui (0-2)

Toeschouwers: 13 244