Terug 26 januari 2018

KV Mechelen - Excel Mouscron: 0-2 (eindstand)

Malinwa eindigde een turbulente week met een nieuwe mokerslag. Ook onder coach Van Wijk vond geelrood niet de weg naar doel en verloor met 0-2 van Excelsior Mouscron.

Na een dramatische week schaarde het geelrode legioen zich van bij de aftrap vol achter de thuisploeg. Het enthousiasme resulteerde al snel in een eerste kopkans voor Pedersen. Oude bekende Olivier Werner keek de bal naast.

Malinwa probeerde de match in handen te nemen maar meer dan een volley van alweer Pedersen kreeg het niet klaar. Moeskroen kwam beter in de wedstrijd en kon dreigen via Nkaka en Olinga. In de 24ste minuut kwam KV goed weg toen een doelpunt van Rotariu werd afgekeurd voor buitenspel.

Mohamed kopt bezoekers op 0-1 voorsprong

Het Moeskroens offensief deemsterde weg en Bandé deed de Mechelse hoop herleven toen hij vlot z’n man passeerde. Hij twijfelde te lang om voor te zetten en weg was de kans. Even later kon Vitas net niet bij een doorgekopte bal. Met de rust in zicht trachtte KV een versnelling bij te schakelen maar het kreeg een ijskoude douche. Olinga gleed op links voorbij Bandé en Mohamed kopte zijn gemeten voorzet voorbij Coosemans. (0-1)

Rotariu verdubbelt de score: 0-2

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Moeskroen verdubbelde de voorsprong. Rotariu knikte een hoekschop simpel binnen en zette de Henegouwers op rozen. Van Wijk reageerde met een dubbele wissel: Verdier en Cobbaut kwamen in het veld voor Kolovos en Mera.

Ook Schoofs kwam in de ploeg en KV probeerde zich opnieuw in de match te knokken. Moeskroen plooide terug en Malinwa kwam heel dicht bij een doelpunt, maar Verdier knalde de grootste kans tegen de paal.

Vitas schilderde even later een vrije trap net naast en KV reeg de grote kansen plots aan mekaar. Noch Pedersen, noch Rits wisten echter hun wenkende mogelijkheid te benutten.

De storm ging langzaam liggen en verder dan een knal van Rits op de vuisten van Werner kwam Malinwa niet meer. Moeskroen verscheen nog één keer in de buurt van Coosemans. Na een messcherpe counter stond Awoniyi alleen voor de Mechelse goalie, die met een mooie voetveeg z’n ploeg behoedde van de 0-3.

KV blijft door de zesde nederlaag op rij sowieso laatste in de stand. Ondanks de nederlaag lieten de Mechelse fans zich van hun trouwste kant zien en staken de spelersgroep nog een hart onder de riem met het oog op de moeilijke verplaatsing naar Anderlecht.

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Mera (54′ Cobbaut), Pedersen, Kolovos (54′ Verdier), Rits, Cocalic, Tainmont, Bandé, Van Cleemput, Sylla (60′ Schoofs)

Moeskroen: Werner, De Medina, Govea, Olinga (70′ Mezague), Mohamed, Awoniyi (87′ Gulan), Nkaka (79′ Bolingi), Vojvoda, Huyhgebaert, Godeau, Rotariu

Doelpunten: 38′ Mohamed (0-1), 47′ Rotariu (0-2)

Gele kaarten: 6′ Vojvoda, 22′ Vitas, 59′ Olinga, 80′ Huyghebaert

Toeschouwers: 11 656

Over de wedstrijd…