Terug 19 februari 2021

KV Mechelen - AA Gent: Mechelen en Gent delen de punten na kansrijke wedstrijd

Op speeldag 27 heeft KV Mechelen na een kansrijke wedstrijd de punten met AA Gent gedeeld. De bezoekers kwamen al na 10 minuten voorsprong via Yaremchuk, maar Malinwa kwam enkele minuten later al op gelijke hoogte na een doelpunt van Storm. Nadien waren de grote kansen voor de thuisploeg, al wist het die keer op keer niet te verzilveren. Zo eindigde een boeiende wedstrijd met kansen aan beide kanten zonder winnaar. 

Het beloofde op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor Malinwa: Gent had tijdens zijn afgelopen vijf duels geen enkele keer verloren. Toch moest Vrancken het zonder enkele sterkhouders stellen. Van Damme, Shved, Engvall en Kaboré waren allemaal buiten strijd met een blessure.

Ondanks een evenwichtig begin van de wedstrijd, was het toch Gent dat zijn eerste kans meteen in een doelpunt vertaald zag worden. In eerste instantie kon Thoelen nog redding brengen op het schot van Niangbo, maar de rebound van Yaremchuk was te scherp en zette de Buffalo’s op voorsprong.

Storm met de gelijkmaker

Maar de voorsprong van de bezoekers was niet van lange duur: na een mooie combinatie zette Walsh goed voor en was het leer binnenduwen voor Storm slechts een koud kunstje. Na een kwartier voetballen stonden de bordjes alweer in evenwicht.

Malinwa bleef aandringen. In minuut 25 kreeg Storm de ultieme kans op de 2-1. Hij kon alleen op Bolat gaan, maar vergat af te drukken en besloot in het zijnet. Enkele minuten later mocht hij het opnieuw proberen na een voorzet van Schoofs. Deze keer zat Bolat er goed tussen.

Iets voorbij het halfuur kwam Gent dan toch eens opzetten. Een afgeweken voorzet kwam gevaarlijk dicht voor doel, maar Niangbo kreeg de bal door de benen en liet zo de Gentse voorsprong liggen. Vlak voor rust kwam er nog een schot(je) van Kums, maar tot echt doelgevaar kwam het niet. Ruststand 1-1. 

Voortdurend net niet

Beide ploegen gingen in de tweede helft op hetzelfde elan verder. Dit keer zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Hairemans schilderde een vrije trap op het hoofd van De Camargo die ongehinderd kon koppen, maar zijn poging ging net naast.

Op het uur kreeg Malinwa opnieuw een grote kans, en opnieuw was het Bolat die redding bracht. Hairemans legde slim achteruit tot bij Vanlerberghe, die een fameus schot in huis had, maar onvoldoende om de Gentse goalie te kloppen. Gent daarentegen kwam moeilijk tot kansen.

Een kwartier later was het opnieuw bijna raak. Deze keer was het nogmaals Storm die goed naar binnen sneed en Bolat probeerde te verrassen in zijn korte hoek. Zijn schot belandde uiteindelijk in het zijnet. Mechelen verdiende stilaan de voorsprong. Voor de rest van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet verder dan enkele kleine doelpogingen. Het bleef dan ook 1-1 in wedstrijd waar voor Mechelen misschien meer had ingezeten.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Yannick Thoelen, Lucas Bijker, Sandy Walsh, Geoffry Hairemans (66’ Ferdy Druijf), Igor De Camargo (66’ Aster Vranckx), Nikola Storm (75’ Onur Kaya), Rob Schoofs, Kerim Mrabti (’86 Defour), Thibaut Peyre, Jordi Vanlerberghe, Sheldon Bateau

AA Gent: Sinan Bolat, Alessio Castro-Montes, Andreas Hanche-Olsen, Fortuna Nurio (80’ Milad Mohammadi), Bruno Godeau, Dino Arslanagic, Sven Kums, Niklas Dorsch, Roman Yaremchuk, Tarik Tissoudali, Anderson Niangbo (63’ Vadis Odjidja)

Doelpunten: 10’ Yaremchuk (0-1), 16’ Storm (1-1)

Gele kaarten: 56’ Jordi Vanlerberghe, 81’ Alessio Castro-Montes

Rode kaarten: /

Scheidsrechter(s): Alexandre Boucaut