Terug 20 februari 2021

KV Mechelen - AA Gent: “We konden winnen, maar voor hetzelfde geld verloren we”

Na een wedstrijd vol kansen is Mechelen niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Gent. Een doelpunt van Storm wiste al snel de voorsprong van de bezoekers uit, al lukte een tweede keer scoren niet. Toch blijft Malinwa niet met een wrang gevoel achter en is het tevreden met een punt. Jordi Vanlerberghe, Thibault Peyre en Wouter Vrancken blikken terug op een wedstrijd zonder winnaar. 

Jordi Vanlerberghe: “Er zat meer in, maar we konden evengoed verliezen”

Volgens Vanlerberghe kon de wedstrijd steeds alle kanten op, zowel in het voordeel van Gent als dat van Mechelen. “Het was een wedstrijd die twee kanten op kon gaan. We startten niet al te best, eerste twintig minuten waren niet goed, maar daarna kwamen we stilaan in de wedstrijd en uiteindelijk creëerden we toch goeie kansen. De kansen die we weggaven, kwamen vooral door afval in ons eigen spel.”

“De eerste helft ging daardoor net iets te veel op en neer”, ging Vanlerberghe verder. “In de tweede helft stonden we beter als ploeg, we hebben onze momenten gekozen om te prikken, maar we konden evengoed verliezen. Het is een goed gelijkspel en een goed punt. Het had natuurlijk beter geweest om ze op zes punten te zetten, maar al bij al blijft het beter dan dat ze langszij komen mochten we verliezen.”

Thibaut Peyre: “Ik heb vooral gemengde gevoelens na deze wedstrijd”

Collega-centrale verdediger Thibaut Peyre kijkt op dezelfde manier naar de eindstand. “We konden winnen, maar voor hetzelfde geld verliezen we. We hebben veel kansen gecreëerd in de eerste helft, de tweede helft was iets meer gesloten. Ik ben niet ontgoocheld met één punt, want Gent is en blijft een sterke ploeg. We mogen bovendien ook niet vergeten van waar we komen, zeker na die slechte seizoenstart. En nu gaan we gewoon proberen stap voor stap verder te gaan.”

Wouter Vrancken: “In het algemeen een mooi punt”

Ook coach Wouter Vrancken heeft een klare kijk op de wedstrijd. “Het eerste kwartier zijn we niet goed gestart, we waren niet goed in de duels. Dan krijg je dat doelpunt tegen, maar nadien hebben de jongens zich herpakt en toonden ze dat ze wilden winnen. Een wedstrijd met veel kansen, ook voor ons, maar ik denk niet dat we echt open kansen de nek hebben omgewrongen. In het algemeen dus een goed en ook een mooi punt. Gent mag dan misschien zwalpend zijn, je ziet ze week na week wel stappen zetten. Al bij al was het dus een goeie wedstrijd met een verdiend punt voor ons.”