Terug 10 januari 2018

FC Ingolstadt 04 - KV Mechelen: 2-2 Wedstrijdverslag

Na de zege tegen Osnabrück stond er meteen een nieuwe oefenpot op het programma.

Tegenstander nummer twee van de dag was de Duitse tweedeklasser Ingolstadt. De twee ploegen hadden er duidelijk zin in en het tempo lag hoog. Ook de duels werden niet geschuwd. Op het halfuur bracht Mats Rits KVM op voorsprong, maar nog geen vijf minuten later kregen de mannen uit Beieren een strafschop. Kutschke twijfelde niet en gaf Coosemans het nakijken; 1-1. Niet veel later ging de bal opnieuw op de stip, maar deze keer trok de Mechelse doelman aan het langste eind.

Na de rust bleef Uros Vitas aan de kant, hij werd vervangen door Jules Van Cleemput. Later in de wedstrijd kwamen ook Verdier en de Bie in het elftal en maakte Camus zijn debuut in Mechelse loondienst.
De bordjes bleven lang in evenwicht hangen, maar in minuut 85 kwam daar verandering in. Hartmann bracht Ingolstadt op voorsprong met een rake kopbal. KVM leek op een nederlaag af te stevenen. Dat was echter buiten Elias Cobbaut gerekend. Hij maakte in het absolute slot nog gelijk met een knal in het dak van het doel en zo eindigde de wedstrijd tussen Ingolstadt en KVM op 2-2.

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, Cocalic (’70 De Bie), Vitas (’46 Van Cleemput), Cobbaut, Tainmont, El Messaoudi, Rits, Matthys, Kolovos (’75 Camus), Pedersen (’70 Verdier).

Doelpunten: ’35 Rits (0-1), ’38 Kutschke (1-1), ’85 Hartmann (2-1), ’90 Cobbaut (2-2)