Terug 12 september 2020

KV Mechelen - KV Oostende: “Belangrijk om het hoofd omhoog te houden”

De frustratie is groot bij Mechelen. Een derde nederlaag op rij, ondanks het degelijke niveau dat wordt gehaald, klinkt het besluit van Wouter Vrancken. Maar van een slechte wedstrijd is niet meteen sprake. “We verdienen het niet om te verliezen, maar het is telkens hetzelfde verhaal.”

Het eindrapport voor Wouter Vrancken was kritisch, maar niet enkel negatief. “De eerste helft was voor ons, zonder dat we daar grote kansen aan konden vastknopen. We moeten vooral meer vertrouwen, meer geloof en meer drukkend zijn binnen de zestien meter. De tweede helft was rommeliger, meer gelijk opgaand.”

Volgens Vrancken haalt Mechelen wel het niveau dat ze moeten halen, maar de resultaten blijven uit. “Qua punten is dit natuurlijk geen goede start, maar het niveau is er wel. Vandaag opnieuw, we verdienen het niet om te verliezen, maar het is telkens hetzelfde verhaal.” 

Verder vond Vrancken het spel van Oostende niet eenvoudig. “Oostende speelt energiek, met veel druk en veel spel naar voren. Daar zouden we profiteren zonder kansen. Je voelde ook ergens dat wie zou scoren in de tweede helft met de volle buit zou gaan lopen. Nu was dat Oostende, maar wij hebben ook onze kansen gekregen. Nu is het belangrijk dat de jongens hun hoofd omhoog houden.”

Vrancken relativeert de misser van Aster Vranckx, zeker gezien zijn sterke wedstrijd. “We kunnen Aster helemaal niets kwalijk nemen. Natuurlijk, als die bal binnengaat, winnen we deze wedstrijd misschien. Maar over de hele partij steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Hij was heer en meester op het middenveld.”

Ook de spelers reageren ontgoocheld na het verlies. “Natuurlijk is dit frustrerend”, zegt Gaetan Coucke, “we krijgen elke wedstrijd maar een paar kansen tegen, maar telkens worden we op die één of twee kansen gepakt. Voor mij is dat lastig, maar ook voor de rest van de ploeg. We moeten ons nu vooral vooruit en positieve dingen meenemen.”

“Het was een harde match”, vult Geoffrey Hairemans aan. “Veel lange ballen en we kwamen soms moeilijk in ons spel. We probeerden wel te voetballen, maar Oostende stond ook goed. Vorig jaar begonnen we met meer geluk, nu hebben we wat meer pech. Maar het spel is er. Als we zo blijven spelen, dan zullen we nog genoeg punten pakken.”