Terug 1 mei 2019

AA Gent - KV Mechelen: Reacties

Na een bloedstollende bekerfinale haalde Mechelen het van AA Gent. Daarmee sleepte Malinwa zijn tweede prijs van het seizoen binnen. De spelers reageerden in volle extase na het perfecte seizoen. 

Rob Schoofs: “Tien keer gestorven tijdens de wedstrijd”

We hebben alles gegeven, iedereen is tien keer gestorven tijdens de wedstrijd maar dat was het allemaal waard. Naar het einde toe begon de verzuring een rol te spelen, maar we hebben alles gegeven.

Ook de wedstrijd zelf was een fantastische finale. Beide ploegen hadden evenveel kansen en we hebben mooi voetbal gezien. Het ging steeds op en af en daar kan niemand over klagen, lijkt me. Ik denk dat we deze match puur op karakter hebben gewonnen.

De band tussen de spelers is uniek, dat zeggen we al een heel seizoen. We vechten voor elkaar en dat heeft ervoor gezorgd dat we de trofee nu in de lucht kunnen steken.

Nikola Storm: “Ik kwam naar hier voor een goed seizoen”

Je voelde dat er veel inzat vandaag. Dan is het leuk om dat gevoel te kunnen omzetten in een resultaat. Ik kwam naar hier om een goed seizoen te draaien. Dat is uiteindelijk een ongelofelijke ervaring geworden. We hebben alles gewonnen wat we konden winnen, dit gaat Mechelen nooit vergeten. We hebben iedereen getoond waar Mechelen voor staat.

Die laatste twintig minuten voor mij op de bank waren zenuwslopend; ik deed het bijna in mijn broek van de stress. Uiteindelijk hebben de jongens alles nog gegeven, dat was ook nodig. Ze hebben het volgehouden tot in de laatste minuut.

German: “Emotioneel moment voor mij en mijn familie”

Dit is een zeer emotioneel moment voor mij, voor de club en voor mijn familie. Zeker omdat ik een doelpunt maak, net wanneer mijn familie kwam kijken. Dat doet me ontzettend veel plezier, deze overwinning is vooral voor hen.

Gent was een sterke ploeg, een stevige rivaal en bracht goed voetbal voor de dag. We hebben het zeer moeilijk gehad met hen, maar haalden uiteindelijk toch de bovenhand. We hebben er wel hard voor moeten werken.

Dit was misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen, of toch tegen de sterkste tegenstander die we tot nu toe hebben gehad. Dit kan je niet vergelijken met alle andere wedstrijden, Gent speelt in Play-off 1. Het feit dat ze zo veel opeenvolgende wedstrijden spelen heeft ook in ons voordeel gewerkt, lijkt me.

Michael Verrips: “We schrijven geschiedenis”

Ik ben enorm blij dat we na de 1-2 de boel dicht hebben kunnen houden achterin. Het maakt me dan ook gelukkig dat ik zelf mijn steentje heb kunnen bijdragen met enkele reddingen. Ik heb wel goed mijn best gedaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik alles nog wat moet laten bezinken. Er komt zoveel op je af, dat het allemaal even te veel is om te verwerken. We hebben ontzettend veel fans meegenomen, zij hebben ons over de streep gesleurd. Voor onszelf, maar ook vooral voor hen hebben we deze beker binnengehaald. 

Tussen de supporters zie je nog familie en vrienden zitten, daar word je meteen emotioneel van. Dit record kan hopelijk lang blijven staan. Met deze overwinning schrijven we geschiedenis.

Wouter Vrancken: “Gespeeld op wilskracht”

We hebben deze wedstrijd gespeeld en gewonnen op wilskracht. Ik ben zeer trots op mijn spelers. Ook de staf en de supporters, het hele collectief heeft ervoor gezorgd dat we er een memorabel seizoen van hebben gemaakt. Chapeau!

Het was niet makkelijk om te winnen van een ploeg die Play-off 1 heeft gehaald, maar vooral de supporters hebben ons de overwinning bezorgd. Zij hebben elke seconde achter ons gestaan, daarom vieren we samen. 

We hebben Gent goed ingeschat. We wisten waar hun zwaktes lagen en daar hebben we van geprofiteerd. De spelers hebben exact uitgevoerd wat ik van hen had gevraagd.