Terug 16 december 2017

KV Kortrijk - KV Mechelen: 2-0 (eindstand)

Malinwa trok vanavond voor de tweede uitmatch op rij naar West-Vlaanderen. Na de 0-1 overwinning aan de Belgische kust, moest geelrood vanavond aan de bak in het Guldensporenstadion. Opnieuw een belangrijk treffen voor de troepen van Jankovic met het oog op een geruststellende stek in de buik van het klassement.

Trainer Jankovic moest noodgedwongen sleutelen aan zijn basiself: Kawaya nam de plek van de gekwetste Matthys in. Dat leverde een leuke openingsminuut op met een fraaie Mechelse aanval, maar zonder resultaat. Nadien verwaterde het spel en was het zoeken naar openingen in een stevig Kortrijks blok.

Perbet kopt 1-0 voorbij Coosemans

De eerste aanval van de thuisploeg leverde meteen een hoekschop op: Chevalier krulde de bal op het hoofd van Kumordzi die op zijn beurt een vrijstaande Perbet bediende aan de tweede paal. De goaltjesdief liet de kans niet onbenut en Malinwa was op achtervolgen aangewezen. (1-0)

Chevalier zet thuisploeg met pareltje op dubbele voorsprong (2-0)

Malinwa leek wat van slag en moest het balbezit aan de thuisploeg laten. Op een zwaar veld kwam de partij ook na de vroege openingstreffer niet echt op gang. Beide ploegen kregen amper kansen bij elkaar gevoetbald, dus besloot Chevalier het maar even van ver: een heerlijke knal van buiten de grote rechthoek vloog achter een kansloze Coosemans tegen de touwen. (2-0)

KV Mechelen probeerde zich stap voor stap in de wedstrijd te knokken, maar verder dan enkele wilde schoten over de kooi van Kaminski kwamen de bezoekers niet.

Perdesen out, Ganvoula in

Jankovic trachtte het tij te keren met de inbreng van Ganvoula voor een bleke Pedersen. De thuisploeg trok een dubbele muur op en liet de bal aan de bezoekers. Malinwa probeerde wel, maar vond nauwelijks openingen in het roodwitte blok. Ook na de inbreng van Kolovos en Drazic wijzigde het spelbeeld nauwelijks.

KV Mechelen pakt zo drie op zes na twee lastige verplaatsingen en ontvangt woensdagavond leider Club Brugge in het AFAS Stadion voor haar laatste thuiswedstrijd van 2017.

Wedstrijddigest

KV Kortrijk: Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, De Smet (57′ Stojanovic), Ajagun (71′ Azouni), Chevalier, Van Der Bruggen, D’Haene, Perbet (84′ Attal)

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, De Witte, Pedersen (46′ Ganvoula), Rits, Cocalic, Cobbaut, Bandé, Kawaya (64′ Kolovos), Claes (80′ Drazic)

Doelpunten: 8′ Perbet (1-0), 20′ Chevalier (2-0)

Gele kaarten: 41′ Ajagun, 77′ Stojanovic, 92′ De Witte, 92′ Rougeaux

Scheidsrechters: Boucaut, Conotte, Blaise, Lardot