Terug 6 augustus 2020

VLAGGEN, SPANDOEKEN EN TEKENINGEN VOOR MALINWA

Eindelijk duidelijkheid: Malinwa mag zondag aan het seizoen 2020-2021 beginnen. Dat zal het met úw steun gebeuren – ook al kan er geen publiek toegelaten worden. Het Supportersorgaan pakt immers uit met een vlaggen-, spandoeken- en tekeningenactie. 

Om de verspreiding van het coronavirus te counteren, zal er voorlopig gevoetbald worden voor lege tribunes. Zeker in Mechelen, waar de spelers liefdevol vooruitgeblazen worden door 15.000 niet op decibels besparende supporters, zal dat een bevreemdende ervaring worden. Om toch iets van dat thuisgevoel te recupereren, organiseert het Supportersorgaan een vlaggen- en spandoekenactie voor de partij tegen Anderlecht van nu zondag, en voor alle andere thuiswedstrijden die zonder publiek gespeeld worden. Het opzet is eenvoudig: onze tribunes worden aangekleed met zoveel mogelijk vlaggen en spandoeken. Alle supporters die een vlag willen uitlenen, of een spandoek met hun hoogsteigen boodschap erop in de tribune willen, kunnen die nu zaterdag in het stadion komen afgeven.

Registreren via mail

U stuurt eerst een mail naar vlaggen@malinwa.be, en vervolgens wordt er met u een concrete afspraak gemaakt. De vlaggen en spandoeken zouden gebruikt worden tijdens meerdere thuiswedstrijden, maar het spreekt voor zich dat ze uw eigendom blijven, dat ze veilig bewaard worden, en dat u ze nadien netjes terugkrijgt. Wat betreft de spandoeken kijken we uit naar jullie creativiteit: laat humor en ontroering maar hand in hand lopen, en steek onze spelers een hart onder de riem – maar hou het uiteraard netjes, want provocerende boodschappen worden niet aanvaard.

Tekeningen Kids Club

Ook de Kids Club, de kinderwerking van het Supportersorgaan, wilt de spelers laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Daarom zal de spelerstunnel vol tekeningen hangen. Alle kinderen tot en met twaalf jaar mogen hun tekening – het concept is vrij in te vullen, zolang het maar gaat om een aanmoediging van Malinwa – deze week binnenbrengen op het secretariaat van de club. Vergeet niet om je naam, geboortedatum en e-mailadres op je kunstwerk te vermelden. Alle tekeningen worden opgehangen in de spelerstunnel, en voor de origineelste werkjes is er een prijs voorzien. 

Op deze manier hoopt het Supportersorgaan er, ondanks de sombere tijden, toch iets vrolijks van te maken. Want ook onze spelers moeten weten: Malinwa, dat is #nomatterwhat.