Terug 14 december 2021

Meer dan ooit #ZetEmOp

Na het overlegcomité van vrijdag 3 december zijn er enkele nieuwe maatregelen die meteen worden ingevoerd.

De grootste aanpassing is het verbod op eten en drinken in zowel de staan- als zittribunes. Dit wil zeggen dat kantines en togen in tribune 2 en 3 (‘den I’ en ‘den F’ en achter de zitplaatsen E en H) gesloten zullen blijven. Ondertussen heeft de club een alternatief voorzien, namelijke een drankzone op de Parking achter Tribune 3.

Daarnaast blijft het dragen van een mondmasker verplicht, overal in het stadion en dit vanaf de leeftijd van 6 jaar. Ook je Covid Safe Ticket heb je nog steeds nodig, vanaf de leeftijd van 12 jaar. We begrijpen dat deze maatregelen niet altijd even evident zijn. We willen iedereen die de voorbije wedstrijden de maatregelen naleefde dan ook uitdrukkelijk bedanken voor hun inspanningen. Pro League benadrukte ons echter dat dit gezien moet worden als een laatste kans. Het ligt volledig in jouw handen. Het opvolgen van de regels is essentieel om te vermijden dat we terug naar een scenario met lege stadions gaan. Blijf je dus inzetten zodat we samen onze jongens naar een volgende overwinning kunnen schreeuwen. Hieronder is het volledige persbericht van de Pro League na te lezen:

Beste supporter,

Ook dit weekend mogen jullie naar het stadion van je favoriete club. Dat is een groot cadeau op een moment dat Covid-19 weer hard toeslaat en er van alles niet meer mag.

De maatregelen, die de regering zopas heeft genomen, zijn streng. Maar ze zijn broodnodig om dat vieze beestje terug te dringen. Het voetbal wordt voorlopig gespaard. Dat is alleen maar omdat de overheid onze impact op het maatschappelijke welzijn mee in rekening neemt. Voetbal verbindt, voetbal verstrooit, voetbal doet dromen, voetbal brengt hoop in deze verwarrende tijden. Maar voetbal heeft ook een voorbeeldfunctie en die moeten wij NU opnemen.

Dit weekend moeten wij laten zien dat wij solidair zijn met allen die nu wel offers moeten brengen om Covid terug te dringen. Dit weekend moeten we blij zijn dat we onze verbindende rol mogen blijven spelen. En dit weekend moeten we vooral onze plek verdienen bij het doorstaan van de pandemie.

Mondmaskers zijn hierbij cruciaal. Mondmaskers stoppen het overdragen van het virus. Mondmaskers redden levens. Ja, mondmaskers zijn vervelend. Ja, we waren zo blij dat de overheid de mondmaskerplicht van de zomer versoepelde. Maar helaas blijft  het mondmasker één van de grootste wapens om de pandemie terug te dringen. En daarin wil het voetbal het grote voorbeeld geven.

 Al onze spelers zullen in de komende maanden het veld betreden met mondmasker en zullen meteen na het laatste fluitsignaal hun mondmasker omdoen om jullie te gaan groeten. Doe mee, supporter met je mondmasker, liefst met dat van je favoriete club. Laat zien dat het voetbal meestrijdt om Covid zo snel mogelijk de wereld uit te helpen!