Terug 23 juli 2021

Marian Shved gekocht van Celtic

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. Shved tekende vandaag een contract voor drie seizoenen bij Geel & Rood, met een optie voor een vierde seizoen.
 
De Oekraïense aanvaller is 24 jaar en kwam vorige zomer op uitleenbasis over van Celtic. In 24 wedstrijden zorgde hij voor 5 goals en 3 assists. Het huurcontract liep een tijdje geleden af, maar uiteindelijk werd dus een permanente deal gevonden tussen de twee clubs en de speler.
 
“Aan dit dossier hebben we heel lang en met man en macht gewerkt,” geeft sportief directeur Tom Caluwe mee. “Iedereen is blij dat het eindelijk rond is. Marian toonde zijn potentieel na een moeilijke start en gaf echt aan te willen blijven bij onze club. Dat sterkt het geloof in ons project alleen nog maar meer.”
 
Shved zelf was ondertussen al een paar dagen in Mechelen. Ook hij is blij dat de handtekeningen gezet zijn: “Voor mij was het duidelijk dat ik wou blijven. Ik ben al terug goeiedag gaan zeggen in de kleedkamer en tegen de coaches. Ik voel mij goed in deze groep.”