Terug 7 september 2021

RSC Anderlecht - KV Mechelen:

KV Mechelen heeft beslist om de opbrengst van het grote scherm tegen KV Kortrijk te verdubbelen en integraal te gebruiken om het verbod op eten en drinken op de bus zo wat te compenseren. “Onze supporters zijn heel belangrijk voor ons, of ze nu thuis of op verplaatsing komen kijken”, klinkt het.

Omdat er in Kortrijk geen uitpubliek was toegelaten, hadden we beslist om enkele grote schermen te plaatsen op de club. Zo konden onze supporters de wedstrijd alsnog samen te kunnen bijwonen.

“We merkten hoe hard onze fans de voetbalavonden hadden gemist. We hebben dan ook niet getwijfeld om tijdens de 110e verjaardag van ons AFAS stadion ook een groot scherm te plaatsen op de club”, zegt Gert Van Dyck. “Met die opbrengsten wilden we sowieso iets doen voor onze supportersclubs, die gedurende de Coronaperiode nauwelijks of geen inkomsten hadden. Eens duidelijk werd dat er niet gedronken mocht worden tijdens de busritten van en naar het Anderlecht, wilden we iets terugdoen. Onze busclubs hebben de verkoop van eten en drinken op de bus nodig om zelfs maar break-even te draaien. Daarom verdubbelt de club het bedrag dat de grote schermen hebben opgebracht en worden deze verdeeld onder de busclubs. Daarnaast blijft KV Mechelen ijveren om in combinatie met CST opnieuw op een normale manier wedstrijden te kunnen bijwonen voor thuis- én uitsupporters.”