Terug 18 oktober 2021

KVM en Supportersorgaan veroordelen voetzoeker in eigen vak scherp

Tijdens de wedstrijd van gisteren tegen Beerschot werd omstreeks minuut 35 een luide voetzoeker tot ontploffing gebracht in ons eigen vak. Met een erg luide knal werd het stadion opgeschrikt. Verschillende supporters maken intussen melding van gehoorschade. De club en het supportersorgaan veroordelen dit wangedrag.

KV Mechelen: “Dit gedrag is ongepast. KV Mechelen is een familieclub en trots op zijn divers publiek, zowel jongeren, kinderen als vrouwen komen massaal naar wedstrijden kijken. Het tot ontploffing brengen van zo’n luide voetzoeker getuigt van weinig respect voor de medesupporters. De veiligheidsdiensten deden al het nodige werk, ook de club zal de dader hiervoor streng straffen.”

Ook het Malinwa Supportersorgaan veroordeelt dit gedrag streng. “Dit hoort niet bij de fantastische steun die onze supporters zowel bij thuiswedstrijden als op verplaatsing brengen. Wij veroordelen dit gedrag, verschillende supporters hebben gehoorschade, dit kan echt niet.”, zegt voorzitter Hans De Decker.

Klachten na voetzoeker? Meld je

Supporters die klacht willen indienen, kunnen dit doen bij lokale politie PZ MEWI, Fr. De Merodestraat 88 te Mechelen, NIET naar de politiezone van de eigen woonplaats. Zorg in dat geval ook voor een medisch attest van de behandelende arts. Zo kunnen ze de klachten bundelen.