Terug 9 juli 2021

KV Mechelen – Roda JC eindigt op 2-2

Vrijdagnamiddag oefende Malinwa tegen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC. De wedstrijd werd gespeeld in het Leunenstadion in Geel en eindigde op 2-2.

KV begon goed aan de partij en kon ook enkele keren doorstoten tot aan het doel van Roda. Ferdy Druijf was sneller op de bal dan centrale verdediger Jensen. De spits tackelde de bal weg en verraste daar ook bijna de doelman mee. De Boer was wel op tijd weer in z’n doel om een vroege achterstand te vermijden.

Enkele minuten later werd Hugo Cuypers door Kaya op doel afgestuurd. De lob over de keeper was te zacht en verdediger Joppen kon wegwerken. We zijn dan nog geen tien minuten ver als Malinwa voor een tweede keer gevaarlijk aan het doel komt. Van een derde keer wordt wel eens gezegd dat het de goeie keer is. Het is Cuypers die dan de bal afsnoepte en die vervolgens voor doel legde. Dailly was gevolgd en tikte de 1-0 binnen. Een verdiende voorsprong voor Malinwa.

Een ijverige Niklo Dailly misstapte zich na twintig minuten en ging met pijn in de enkel buiten het veld liggen. De 19-jarige kon niet verder en werd op de draagberrie weggebracht. Tot dan hield de Mechelse verdediging goed stand. Na een halfuur kwam Roda toch langszij, een vrije trap ging voorbij iedereen. De inlopende Jensen knalde het leer aan de tweede paal voorbij Thoelen: 1-1. Kansen van Druijf en invaller Robberechts gingen niet meer binnen het kader. De spelers gingen dan ook rusten bij een gelijke stand.

De tweede helft begon minder fel dan de eerste. Na bijna een uur spelen hield Thoelen Vossebelt nog van de 1-2, een minuut later zorgde Goppel wel voor de Nederlandse voorsprong. Hij plaatste de bal onder Thoelen in de netten.

Twintig minuten voor tijd versierde Hugo Cuypers een penalty, hij werd neergehaald door doelman De Boer. Cuyper nam zelf plaats achter de bal, maar trapte die hoog over en naast. Vijf minuten later was het wel raak voor Cuypers. Hij troefde Mayer af en trapte de bal in de verste hoek binnen. Nadien volgden er geen grote kansen meer. 2-2 was dan ook meteen de eindstand.

KV Mechelen: Thoelen, Swers, Bijker, Van den Eynden, Bateau, Van Hecke, Kaya, Druijf (65′ Asare), Cuypers, Dailly (21′ Robberechts) (81′ Paeshuyse), Ceulemans. Roda JC: De Boer, Jensen (Lambrix), Joppen (Marzo), Absalem (Keulen), Klaasen, Goppel, Vossebelt (Souren),  Jubitana (Vijgen), Pflücke (Sposito), Mayer, Bouchouari (Remans). Doelpunten: 8′ Dailly (1-0), 30′ Jensen (1-1), 60′ Goppel (1-2), 74′ Cuypers (2-2)