Terug 20 november 2019

KV Mechelen geïnteresseerd in deelname Belgian League LOL

 
 KV Mechelen is verheugd met het nieuws dat Riot Games, ontwikkelaar en uitgever van League of Legends, beslist heeft om een officiële League of Legends competitie op te richten in België en Nederland, een mooie stap voorwaarts in de verdere ontwikkeling van esports in de Benelux. 
 
“We zijn zeer blij om te horen dat er een officiële League of Legends competitie komt in België” aldus Miran Salim, Chief Gaming Officer. “Bij de oprichting van ons Gaming Department hebben we meteen duidelijk gemaakt dat we geïnteresseerd zijn om als merk ook in andere games aanwezig te zijn. Dat maakt onze gamingstrategie nu net zo uniek. Een mogelijke deelname aan deze LOL-competitie is dus een ‘no-brainer’, maar daar hebben we natuurlijk wel een team voor nodig…”
 
KV Mechelen wenst zich dus graag kandidaat te stellen voor de deelname aan de Belgian League, maar gaat nog eerst op zoek naar een team.     
 
Wie kan zich kandidaat stellen? 
 
  • Een voltallig LOL-team dat zich wenst aan te sluiten bij KV Mechelen
  • Individuele spelers mogen zich ook kandidaat stellen
  • Je moet minimaal 16 jaar zijn
  • De vereisten van de Belgian League moeten ook beantwoord zijn:
    • Minimale LOL rank: Diamond 4, hoger is uiteraard beter
  •  Je moet de Nederlandse taal machtig zijn
  • Affiniteit met voetbal én in het bijzonder met KV Mechelen is een pluspunt.
 
Hoe kan ik me kandidaat stellen? 
 
Stuur een mailtje met je persoonlijke of teammotivatie naar esports@kvmechelen.be en overtuig ons waarom jij of je team de geschikte ambassadeur(s) bent/zijn om KV Mechelen op het hoogste LOL-niveau in België te vertegenwoordigen.
 
Wat is het format van de Belgian League?
 
De competitie bestaat uit een spring split, een summer split en een nationale finale. Elke split bestaat uit een double round robin die gespeeld wordt over 8 weken. Meer info over het format kan je vinden op https://belgianleague.lol/the-belgian-league/
 
Voor bijkomende informatie kan je terecht op de website van de Belgian League