Terug 20 juli 2021

Bloedinzameling: Kom bloed geven op KV

Op vrijdag 13 augustus kan je terecht in ons stadion voor de bloedinzamelactie in samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen. Het concept is simpel: bloed geven met zicht op de grasmat en nadien genieten van een drankje in onze geel-rode tribune.

De bloedvoorraad op peil houden is heel belangrijk. Dagelijks hebben verschillende patiënten extra bloed nodig bij operaties of andere ingrepen. Bloed geven is dus echt belangrijk. Daarom rekenen we nu op jou, want jij kan er mee voor zorgen om de bloedvoorraad weer op te krikken.

Dagelijks meer dan 100 transfusies

Dagelijks zijn er meer dan 100 mensen die bloed nodig hebben. Het gaat om transfusies bij een ongeval, ziekte of na bevallingen. In sommige gevallen is er zelfs bloed nodig voor pasgeboren baby’s. Sterker nog: 70% van de bevolking heeft ooit nood aan een bloedtransfusie. Om al deze mensen te kunnen helpen, is een constante bloedvoorraad van levensbelang. Dankzij de donoren kunnen we deze bloedvoorraad op peil houden.

Ik wil doneren

Rode Kruis Vlaanderen ontvangt nieuwe, en huidige, donoren steeds met open armen. Uiteraard zijn er wel enkele belangrijke zaken die je in gedachten moet houden wanneer je je als donor wil registreren. Zo is het verplicht om vooraf de zelftest in te vullen. Op deze manier ontdek je meteen of je geschikt bent om bloed te geven. Heb je alle vragen zonder problemen kunnen invullen? Dan ben je meer dan welkom als donor.

Kom bloed geven in het AFAS Stadion

Helemaal overtuigd om donor te worden, of opnieuw te doneren? Dan verwelkomen we je graag op vrijdagavond 13 augustus in het AFAS Stadion. Alle praktische informatie op een rij:

  • Vrijdagavond 13 augustus 2021, tussen 17u en 20u
  • Vul vooraf de donorzelftest in en ontdek of je bloed mag geven
  • Een afspraak maken is verplicht en kan makkelijk door HIER te klikken
  • Vergeet je identiteitskaart niet mee te brengen