Terug 27 augustus 2021

KV Kortrijk - KV Mechelen: 110 jaar ADK op Groot Scherm

Komende vrijdag spelen onze jongens in het Guldensporenstadion tegen KV Kortrijk. Omdat er nog geen bezoekende supporters zijn toegelaten én omdat we iets te vieren hebben, organiseert KV Mechelen een thema-avond waar de wedstrijd kan gevolgd worden op groot scherm. Tickets kosten €5 en de opbrengst gaat naar de supportersclubs. Opgelet, toegang verloopt net zoals thuiswedstrijden met Covid Safe Ticket.

Komende vrijdag is het exact 110 jaar geleden dat we onze eerste wedstrijd speelden Achter De Kazerne. De site waar nu het AFAS Stadion staat heeft op die 110 jaar een hele metamorfose ondergaan. Om deze mijlpaal te vieren én omdat er nog geen bezoekende supporters aanwezig mogen zijn in Kortrijk, zendt de club de wedstrijd uit op grote schermen die voor de hoofdtribune geplaatst zullen worden.

27 augustus 1911

Eind december 1910 koopt Kannunik Dessain de gronden van stad Mechelen samen met enkele leden van zijn familie en Dhr. Van Diepenbeek van de brouwerij Chevalier-Marin. Het betreft een uitgestrekte grond van 2,5 hectaren, gelegen achter de Baron Michelkazerne op de Liersesteenweg. Voor 993,92 oude Belgische Franken ( bijna € 1000,00) wordt dit de nieuwe thuishaven van F.C. Malinois.

Op zondag 27 augustus 1911 wordt Achter De Kazerne ingehuldigd met een match tegen Football Club Brugeois (0-5).

Tickets in de stijl van toen

Tickets kan je aanschaffen in de Ticket- & Fanshop en op www.kvmechelenticketshop.be. Om een aandenken te hebben aan deze speciale gebeurtenis, kunnen mensen die willen een ticket in de stijl van toen afhalen in het Verelst Kaffee.

Ingang & parking Telenet

Je auto of fiets kunnen gratis gestald worden op Parking Telenet (Liersesteenweg 4; 2800 Mechelen) en ook de ingang zal langs Parking Telenet verlopen. De hoofdingang, bezoekersingang en het KV-straatje zullen gesloten blijven.

Event mét Covid Safe Ticket

Naast je toegangsbewijs, heb je ook een geldig Covid Safe Ticket nodig om dit evenement bij te wonen. Dit neem je mee: Je toegangsticket en je identiteitskaart! Ben je 12 jaar of ouder, neem je ook mee…

  1. …Ofwel een bewijs dat je al minstens 14 dagen volledig gevaccineerd bent tegen het Coronavirus.
  2. …Ofwel een bewijs van een negatieve PCR-test (test maximaal 48 uur voor scanmoment aan poort)
  3. …Ofwel een bewijs van een negatieve snelle antigeentest afgenomen door medisch personeel (geldigheid = dag van de test + 1 dag)
  4. …Ofwel een bewijs van een herstelcertificaat van maximaal 6 maanden oud.

Deze vier bewijzen kan je afdrukken via www.mijngezondheid.be en meebrengen of laten zien vanop je smartphone vanuit de Covid Safe-app. Dit zijn de enige vier certificaten waarmee je samen met je identiteitskaart toegang zal krijgen tot het AFAS Stadion. Neem uiteraard ook een geldig toegangsbewijs mee voor de wedstrijd zelf.