Terug 29 januari 2018

Hassane Bandé doet het seizoen uit bij KVM

Hassane Bandé doet het seizoen uit bij Malinwa. “We hebben na een gesprek met hem beslist dat hij blijft”, zo zegt voorzitter Johan Timmermans. “Ajax wou de speler nu al naar Amsterdam halen, maar we hebben hem nodig in de strijd om het behoud.”

 

Hassane Bandé vertrekt dus zoals oorspronkelijk voorzien pas na dit seizoen naar Ajax. De Nederlandse topclub probeerde de 19-jarige aanvaller nu al los te weken, maar daar gaat KV Mechelen niet op in.

 

Gemotiveerde en dankbare speler

Zowel het bestuur van KVM als Hassane zelf willen zich aan de eerder gemaakte afspraken met Ajax houden.

 

“Hassane is KVM dankbaar voor de kansen en is nog steeds uiterst gemotiveerd om Malinwa mee in eerste klasse te houden. Ook al laten sommige media het tegendeel uitschijnen”, zo zegt Timmermans.

“Hij is en blijft een uitzonderlijk talent dat wij niet in volle eindstrijd van de competitie laten vertrekken. Wij appreciëren ten zeerste de houding van Hassane, die op 19-jarige leeftijd er zelf voor kiest om KVM te helpen.”

 

Zo blijft Bandé in het geelrode shirt voetballen voor de laatste zes – zeer belangrijke – wedstrijden van de reguliere competitie. “Niemand kan garanderen dat hij één, twee of geen doelpunten zal maken. Daar zal het voetbalgeluk over beslissen. Maar dat hij zijn uiterste best zal doen, daar zijn we zeker van.”