Terug 1 april 2021

Esports: European Masters uitgelegd

Wat is League of Legends?

League of Legends is een strategisch spel dat 5 tegen 5 gespeeld word, het is de bedoeling om de basis van de tegenstander te veroveren en te vernietigen. Dit gebeurd op het speelveld genaamd “Summoners Rift” hier spelen dus 10 spelers, die alle 10 één van de 150+ speelbare karakters hebben gekozen. Ieder karakter heeft zijn of haar eigen unieke specialiteiten en vaardigheden. Doormiddel van slimme rotaties en goede gevechten is het vervolgens mogelijk de basis van de tegenstander te vernietigen.

De EUMasters

EU Masters is het vervolg op de Europese Regionale Competities of Leagues (ERL’s). Iedere regio in Europa heeft een eigen ERL. Hoeveel tickets je ERL voor de EUMasters mag verdelen, wordt bepaald door de grootte van regio. België krijgt hierbij één ticket of slot voor de play-in fase (de voorrondes).

Poulefase

Dit seizoen werd KV Mechelen Esports, als winnaar van de nationale competitie (Belgian League) in groep B getrokken van de poulefase. In die groep zaten het Griekse GSMC Esports, het Portugese For The Win Esports en het Servische Zero Tenacity Esports.

Elk team speelt twee keer tegen elkaar. De twee beste teams uit iedere groep kwalificeren zich voor de Knockouts. Daar speel je tegen een team uit een andere groep voor de plek in het primaire evenement.

In de heenronde van de Poulefase sloot KV Mechelen af met 2 overwinningen en 1 verliespartij tegen Zero Tenacity Esports.

In de tweede ronde wist KV Mechelen wederom te winnen tegen Griekenland en Portugal, en wist ook het nog ongeslagen Zero Tenacity Esports een verliespartij aan te smeren. Hierdoor stonden KV Mechelen en Zerou Tenacity Esports op een gedeelde eerste plaats en moest er een tiebreaker gespeeld worden. Die beslissende wedstrijd werd gewonnen door Z10, waardoor KVM als tweede doorstoot naar de knockoutfase.

 

De Knockouts

In die Knockouts mogen ze het opnemen tegen Schalke04 Esports Evolution. Schalke04 Esports is een gevestigde waarde binnen de esports scene en heeft onder andere ook een League of Legends team in de LEC (De grootste league of legends competitie van europa).

Om 19u30 nemen we het tegen elkaar op.