Terug 17 januari 2018

Yacouba Sylla naar KV Mechelen

Malinwa haalt na aanvallende en defensieve versterking nu ook een nieuwe naam voor het middenveld. Yacouba Sylla (27) komt definitief over van de Franse eersteklasser Stade Rennes.

 

Zowel op clubniveau als met de speler zelf kwam KV Mechelen tot een akkoord. Afgelopen half jaar voetbalde Sylla op uitleenbasis bij het Griekse Panathinaikos. Voordien voetbalde hij voor Montpellier, Stade Rennes, het Turkse Kayseri Erciyesspor, het Engelse Aston Villa en het Franse Clermont Foot Auvergne.

 

Sylla is een verdedigende middenvelder met de nodige ervaring. Hij speelde onder andere 39 wedstrijden in de Ligue 1 in Frankrijk, 27 in de SüperLig in Turkije en 22 in de Premier League in Engeland. Sylla is ook aanvoerder van het nationale team van Mali. Zo heeft hij al 34 interlands op de teller.

 

Yacouba Sylla tekende een contract tot 2021 en zal meteen met de groep trainen. KVM hoopt de Malinees speelgerechtigd te krijgen tegen de wedstrijd tegen Zulte Waregem nu zaterdag. Of dat lukt, zal afhangen van hoe snel de nodige administratieve documenten afgerond kunnen worden.