Terug 18 januari 2018

Yacouba Sylla en jonge talenten aan pers voorgesteld

Voor de tweede keer deze week verzamelde KV Mechelen de pers om een vijftal nieuwkomers voor te stellen. Zaten vandaag achter de micro’s: Yacouba Sylla (27), de Burkinezen Ouattara (18) en Boni (18) en jeugdspelers Smolders (19) en De Bie (17).

 

“Sylla is normaal gezien de laatste inkomende transfer”, zo begon voorzitter Timmermans. “We zijn heel blij met zijn komst. Hij heeft in de Premier League gespeeld, in de Ligue 1, bij Panathinaikos… We hopen hem speelgerechtigd te krijgen tegen zaterdag.”

 

Sylla: “Het project is hier heel helder”

Maar hoe komt een speler met zoveel ervaring bij KV Mechelen terecht? Sylla: “Bij onze eerste ontmoeting was het bestuur van KV Mechelen meteen heel duidelijk en helder. Ik voelde meteen respect van iedereen in de club. De keuze was snel gemaakt. Ik ben fier om deel uit te maken van dit project.

Of ik hier niet onder mijn niveau speel? Jullie moeten geen complexen hebben over jullie competitie. Die is beter dan de Griekse hoor, sowieso. Aangezien ik een voetbalfreak ben, deed de naam ‘KV Mechelen’ zeker een belletje rinkelen. En er spelen ook een aantal van mijn landgenoten in België. Maar voor de rest wordt het natuurlijk een ontdekkingstocht.”

 

“Een lage spelverdeler”, zo omschreef sportief directeur Rik Vande Velde de nieuwste aanwinst. “Hij is altijd aanspeelbaar en sober aan de bal. (lacht) En ik zou hem niet graag tegenkomen op het veld.”

Een bescheiden Sylla wou zelf niet ingaan op zijn kwaliteiten. “Op voorhand babbelen, daar hou ik niet van. Ik weet dat er veel van mij verwacht wordt, maar de waarheid ligt op het veld. Of ik een leider ben? Door mijn centrale positie is dat een beetje logisch. En ik ben aanvoerder van de nationale ploeg…”

 

Ouattara en Boni: “Natuurlijk hebben we met Bandé gebabbeld”

 

Ook van de partij in de perszaal: de Burkinese aanwinsten Ben Abou Ouattara en Trova Boni. “Natuurlijk hebben we met Bandé gebabbeld”, zeiden ze in koor. “We kenden hem van bij onze club Salitas. De keuze voor KV was gemakkelijk, we hebben niet getwijfeld.”

Voorzitter Timmermans was vol lof, maar temperde tegelijk ook de verwachtingen. “Het zullen niet allemaal Bandé’s zijn, dat beseffen we. Maar we geloven in hen. Het zijn diamanten die nog geslepen moeten worden.”

 

Contracten voor De Bie en Smolders

Niet echt nieuw, maar beloond met een eerste profcontract: verdedigers Hannes Smolders en Maxime De Bie. “Dit is een droom die uitkomt”, zei Smolders. “Al is dit natuurlijk niet het einde, maar hopelijk pas het begin van iets heel moois.”

De Bie sloot zich daarbij aan. “Ik zit nog in mijn laatste jaar middelbaar aan de topsportschool in Wilrijk. Het is een heel geregel om dat te combineren met de trainingen, maar het lukt. Vanaf volgend seizoen hoop ik me 100% te kunnen focussen op KV.”

 

Bekijk hier de persvoorstelling:

 

 

 

Bekijk hier enkele foto’s:

 
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank