Terug 31 juli 2021

Seraing - KV Mechelen: KVM herstelt niet van vroeg weggeefdoelpunt (1-0)

KV Mechelen is er vanavond niet in geslaagd punten te rapen bij nieuwkomer Seraing. Na een vroeg weggeefdoelpunt kon geel en rood nauwelijks gevaarlijk zijn en liep het zo tegen een bijzonder jammerlijk verlies aan.

Met dezelfde elf als tijdens de ommekeer tegen Antwerp begon Vrancken de zoektocht naar een perfecte zes op zes. De eerste kans van de partij was ook voor de bezoekers: Cuypers draaide zich vrij, maar mikte naast.

Vroege één-nul

De bal tussen de palen krijgen, dat lukte Seraing wat later wel. Bernier schilderde het leer naar de rechterhoek, Coucke redde met de vuisten. De thuisploeg toonde enthousiasme en na wat ballen in de box zonder veel gevaar, kreeg het een doelpunt in geschenkverpakking. Vinicius speelde slecht in en Maziz schotelde Marius Mouandilmadji de binnentikker voor.

Malinwa raakt niet in thuiszestien

KV Mechelen probeerde meer op de helft van de thuisploeg te verschijnen, maar het ontbrak geel en rood aan precisie en creativiteit om doelman Dietsch in verlegenheid te brengen. Op het halfuur kon Walsh voorzetten, Mrabti knalde van dichtbij op een verdediger of twee.

 

Nee, het was allemaal te weinig om aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. Seraing loerde ondertussen op de counter en in de extra tijd ontsnapte Malinwa nog aan een tweede tegendoelpunt. Een omhaal van Jallow belandde in de kluts gelukkig naast.

Zwoegen en werken, maar geen goals

De opdracht voor de troepen van Vrancken was duidelijk: het moest harder, secuurder en met meer kansen. Maar net als in de eerste helft bracht het enthousiasme Seraing eerst in de bezoekende zestien.   Vrancken bracht rond minuut zestig Storm en Engvall in en dat loonde bijna meteen. Engvall werkte een doorschuivende en botsende bal net niet in doel aan de tweede paal. Het bleef zwoegen voor Malinwa om gevaarlijk te kunnen zijn. Het was integendeel Maziz die aan de overzijde Coucke nog eens aan het werk zette.

Ook slotoffensief blijft uit

Het Mechelse zware geschut bleef uit en Seraing geloofde meer en meer in de drie punten. Coucke moest zich zowaar onderscheiden op een poging van Bernier. De thuisploeg behield zijn organisatie, KVM miste de power om nog de gelijkmaker te netten, een poging van Walsh van dichtbij ten spijt. En zo bleef het bij 1-0.

Wedstrijddigest: Seraing: Dietsch, Faye, Boulenger, Nadrani, Poaty (75’ Pierrot), Kilota, Cissé (80’ Djedje), Maziz, Bernier, Jallow (92’ D’Onofrio), Mouandilmadji KV Mechelen: Coucke, Bijker (76’ Swers), Walsh, Hairemans (61’ Storm), Druijf (61’ Engvall), Cuypers, Schoofs, Oum Gouet, Mrabti (91’ Kaya), Vanlerberghe, Vinicius Doelpunten: 14’ Mouandilmadji (1-0) Gele kaarten: 45’ Walsh, 55’ Schoofs, 68’ Cissé, 75’ Engvall, 89’ Pierrot Rode kaarten: Scheidsrechters: De Cremer, Walschap, Blaise