Terug 31 juli 2021

Seraing - KV Mechelen: “Nog nooit zo teleurgesteld over onze mentaliteit”

Nee, het was geen fijne analyse na de wedstrijd in Seraing. We aanhoorden een woedende Wouter Vrancken en een uitermate teleurgestelde Jordi Vanlerberghe en Rob Schoofs.

Jordi Vanlerberghe: “We waren onszelf niet”

“We waren vandaag niet goed genoeg tegen een ploeg die wel inzet toonde.  We waren onszelf niet. Het is een nederlaag die we onszelf moeten verwijten. Je kan op waarde geklopt worden, maar het is niet acceptabel dat je op mentaliteit ten onder gaat. We zijn nooit in ons spel geraakt. Er waren teveel slordigheden. Eigenlijk toonden we geen enkele reactie na het tegendoelpunt.”

“We moeten nederig blijven en passie tonen om ons spel te brengen. De coach was, terecht, heel boos. Dit maakt de winst van vorige week weer ongedaan. Dat is o zo jammer.”

Rob Schoofs: “Waren als team niet op de afspraak”

“We begonnen helemaal niet scherp. Het was vergelijkbaar met onze start vorige week. We waren te weinig aanwezig, waren te traag, wonnen onze duels niet, hebben vooraan niets vooraan geforceerd en ga zo maar door. We hebben Seraing in de wedstrijd laten komen en waren vandaag niet goed om terug te keren.”

 

“Er was geen snelheid, geen beweging, geen agressiviteit. Het was een slechte wedstrijd. Punt. We hebben ons laten vangen terwijl we wisten hoe ze zouden voetballen. Er was te weinig kwaliteit en rust aan de bal. Wat vorig jaar onze sterkte was – beweging rond de bal – was er vandaag niet. We moeten opnieuw veel meer in functie van elkaar bewegen. We waren als team niet op de afspraak.”

Wouter Vrancken: “Nog nooit zo teleurgesteld over onze mentaliteit”

“Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest over onze mentaliteit sinds ik bij KV Mechelen ben. De manier waarop we deze match hebben aangepakt… Met die mentaliteit… Dat stoort me enorm. We hebben heel hard op die inzet ingespeeld tijdens de trainingen deze week. En dan zie je na de blunder achterin dat we vanalles doen dat we niet hebben afgesproken.

De ruimtes lagen er nochtans. Als we de dingen waar we goed in zijn, uitvoeren, dan kan je hier een mooie wedstrijd spelen. Maar dan moet je met je hoofd ‘in de wedstrijd zitten’ en dat was niet het geval.”

 

“Ik was uitzinnig van woede tijdens de rust en na de wedstrijd. Het is ongepast om zo te voetballen. We moeten geen excuses zoeken. Als iedereen zijn opdracht uitvoert, dan kan je terugkeren. Maar als je denkt dat je het alleen kan doen of je anders dan anders moet voetballen en wil forceren, dan lukt het niet.”