Terug 12 september 2021

RSC Anderlecht - KV Mechelen: optater voor Malinwa na pijnlijke tweede helft (7-2)

KV Mechelen verloor vandaag met 7-2 van RSC Anderlecht. Na een heerlijke eerste helft waarin Malinwa kans na kans versierde – maar slechts één keer via Storm afwerkte – verloor het meteen na de pauze alle controle over de partij. Kouame (2 keer) en Murillo bezegelden  in twaalf minuten tijd het lot van geel en rood.

Veel sfeer in de tribunes – voor het eerst mocht ook het bezoekersvak weer vol – en heel wat enthousiasme op het veld zorgden voor een leuk wedstrijdbegin. Mrabti zette Van Crombrugge aan het werk, Cuypers knikte over. Aan de overzijde toverde El Hadj de bal op het hoofd van Raman, Coucke zag het leer net voorbij vliegen.

En het kansenfestival ging lekker door. Refaelov liep alleen richting Coucke maar mikte recht op de KVM-goalie terwijl aan de overzijde een voorzet van Schoofs op de lat strandde en Walsh alleen voor Van Crombrugge over kopte. Maar Malinwa scoorde niet, de aalvlugge Raman deed dat wel. Randje buitenspel vertrok hij in de rug van Bateau en werkte hij netjes af.

Storm met de verdiende 1-1

Na het doelpunt viel de thuisploeg terug op een meer solide organisatie en voor Malinwa was het plots zoeken naar de ruimte. De bal ging één keer via Van Crombrugge over de doellijn, maar Storm stond buitenspel. Maar toen moest het moment van ‘Stormpie’ nog komen, op een snelle tegenprik nam hij fraai mee en hij werkte voor Van Crombrugge nog mooier af.

Sheldon Bateau op het veld van Anderlecht

Kouame blikt KVM in 

Maar net na de pauze moest Malinwa weer achtervolgen toen Kouame Vanlerberghe aftroefde en Coucke geen kans liet. Dit keer liet paarswit niet betijen en bleef het voor de aanval kiezen. Kouame klaarde wat later de klus: 3-1 aan de tweede paal. Ook Murillo kende aan die tweede paal geen genade en zette de 4-1 op het bord.

Pijnlijke tweede helft

Anderlecht was volledig bevrijd van de druk en swingde als vanouds, KV Mechelen daarentegen was helemaal van slag.

Geen aanval bereikte nog de box van Van Crombrugge en elke tegenprik zorgde voor veel te veel gevaar in de eigen zestien. Refaelov mikte eerst nog op de lat en over, invaller Amuzu mocht wat later zonder meer de 5-1 binnentikken.

In het slot stuurde Zirkzee Verschaeren nog naar de 6-1, een minuut later tikte hijzelf de beschamende zevende treffer van de middag tegen de touwen. Kaya schilderde het enige Mechelse gevaar van de tweede periode, een vrije trap, nog tegen de netten en zo eindigde de optater van Malinwa op 7-2.

Wedstrijddigest:

RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Hoedt, Harwoord-Bellis, Cullen, Raman (50’ Verschaeren), Refaelov (70’ Amuzu), Gomez, Olsson (82’ Mykhailichenko), El Hadj, Murillo (82’ Ashimeru), Kouame (82’ Zirkzee)

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh (82’ Swers), Storm, Cuypers (82’ Kaya), Schoofs, Oum Gouet, Mrabti, Vanlerberghe (70’ Van Damme), Shved (70’ Druijf)

Doelpunten: 22’ Raman (1-0), 36’ Storm (1-1), 49’ Kouame, (2-1), 55’ Kouame (3-1), 61’ Murillo (4-1), 74’ Amuzu (5-1), 86’ Verschaeren (6-1), 87’ Zirkzee (7-1), 90’ Kaya (7-2)

Gele kaarten: 52’ Vrancken, 60’ Olsson

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Lardot, Conotte, Lesceux, Denil, Boterberg (VAR), Thijs (AVAR), Bylois (RO)