Terug 12 september 2021

RSC Anderlecht - KV Mechelen: “Een pure schande na zo’n goede eerste helft”

Een 7-2 verlies nadat het 1-1 bij de rust stond, wat zeg je daarover? Coach Wouter Vrancken, Gaetan Coucke en Jordi Vanlerberghe gaven hun blik op de stevige nederlaag van Malinwa.

 

Wouter Vrancken: “Een pure schande dat we na een kwartier 4-1 achter staan”

“Ik begrijp niet dat we na de 2-1 van Kouame, zo slecht verdedigden. Een tegendoelpunt kan, maar dan moet je blijven lopen, gefocust zijn en je hoofd ervoor leggen. Tijdens de rust vroegen we om sec te verdedigen, duels aan te gaan, klaar te zijn voor de centers.

En dan plots valt alles weg. Na een kwartier staan we 4-1 achter. Een pure schande. We hebben geen duel aangegaan of gewonnen. Dat kost ons altijd punten. Keer op keer.

Dan zie je dat we een heel brave groep hebben, niemand staat op. Het is heel zuur dat we de boot ingaan na zo’n goede eerste helft. We waren toen de gewoon de betere. Het enige wat ontbrak was efficiëntie.””

Gaetan Coucke: “Het was collectief een wanprestatie”

“Dit is een zware teleurstelling. Als je ziet hoe we de eerste helft aangevat hebben: alles liep goed. Dan is het toch onmogelijk dat we zo startten aan de tweede helft? Dat is onacceptabel.

 

Of ik er een verklaring voor heb? Nee. Onze agressiviteit was weg, de druk naar voren verdween, het balbezit was veel minder. Alles wat goed was in de eerste was slecht in de tweede helft. Een tegengoal mag je mentaal niet naar beneden halen. Dat is een te gemakkelijk excuus. Ik stond in een schietkraam, maar dat ligt niet alleen aan de verdedigers. Het was een collectieve wanprestatie, die tweede helft.”

Jordi Vanlerberghe: “Weinig zin om te analyseren, nu allemaal reageren”

“Dit resultaat is beschamend. Ik heb er weinig woorden voor. De eerste helft was best ok, we bepaalden het tempo, hadden de kansen, maar je moet daar niet over praten als je met 7-2 verliest.

We voetbalden plots niet meer, hadden geen rust aan de bal en wonnen geen duels. En het is niet de eerste keer dat we dit in de tweede helft meemaken. Op Kortrijk en Gent was het net hetzelfde. Ik denk dat iedereen nu het best naar zichzelf kijkt, ook ik.

Op 45 minuten 6 goals binnenkrijgen, dat kan gewoon niet. Ach, we moeten nu zwijgen. Het heeft weinig zin om alles te analyseren, iedereen weet wat fout liep. Nu moeten we reageren tegen Leuven.”