Terug 20 oktober 2021

Covid safe naar KV

STADION OPENT 1U45 VOOR AFTRAP

We willen iedereen tijdig in het stadion krijgen, daarom heeft de club beslist het stadion 1U45 voor de match open te stellen voor supporters. Je beslist als toeschouwer uiteraard zelf om hoe laat je naar het AFAS Stadion afzakt, maar we vragen je met aandrang om dit zo vroeg mogelijk te doen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op tijd op zijn of haar plaats zit. Voor de wedstrijd wordt er randanimatie en muziek voorzien.

Dubbele controle

Naast de controle op de wedstrijdtickets en abonnementen, zal er ook gecontroleerd worden op het Covid Safe Ticket. Dat wil zeggen dat er niet één, maar twee controlepunten zullen staan. Bezoekers zullen weer toegelaten worden in het stadion. Je kan het stadion als thuissupporter dus betreden via de Hoofdingang en Ingang Liersesteenweg (KV-straatje).

 • Controlepunt 1 – Covid Safe Ticket: Controle op een geldig Covidcertificaat + overeenkomstig identiteitsbewijs
 • Controlepunt 2 – Gewone toegangscontrole: Controle op geldig wedstrijdticket & abonnement

Alleen zo kom je er in

Zolang het Covid Safe-protocol geldt, worden volgende regels opgelegd. Dit neem je mee: Je abonnement of geldig toegangsticket en je identiteitskaart! Ben je 12 jaar of ouder, neem je ook mee…

 1. …Ofwel een bewijs dat je al minstens 14 dagen volledig gevaccineerd bent tegen het Coronavirus.
 2. …Ofwel een bewijs van een negatieve PCR-test (test maximaal 48 uur voor scanmoment aan poort)
 3. …Ofwel een bewijs van een negatieve snelle antigeentest afgenomen door medisch personeel (geldigheid = dag van de test + 1 dag)
 4. …Ofwel een bewijs van een herstelcertificaat van maximaal 6 maanden oud.

Deze vier bewijzen kan je afdrukken via www.mijngezondheid.be en meebrengen of laten zien vanop je smartphone vanuit de Covid Safe-app. Dit zijn de enige vier certificaten waarmee je samen met je identiteitskaart toegang zal krijgen tot het AFAS Stadion. Neem uiteraard ook een geldig toegangsbewijs mee voor de wedstrijd zelf. Nog geen Covid Safe-app? Download en configureer ’em nu! Dat bespaart je op de dag van de wedstrijd een hoop gezever.

Goedkope sneltest via KV

De club heeft nog altijd een akkoord met Apotheek Pasbrug waar je een afspraak kan boeken voor een sneltest.

Zet je masker op

Het is de ambitie van de club om ieders gezondheid zo goed als mogelijk te waarborgen. Daarom vragen we – wetende dat de regels pas zaterdag van tel zijn – om ook morgen al rekening te houden met de opgelegde maatregelen vanuit de overheid. Dat wil zeggen dat je je mondmasker zo veel mogelijk opzet in het stadion.
Bedankt om rekening te houden met je mede-Kakkers!

Veelgestelde vragen

Ik ben volledig gevaccineerd of ben hersteld van de ziekte. Hoe bekom ik mijn certificaat?

Er zijn verschillende platformen waarop je je vaccinatiecertificaat kan opvragen. We lijsten ze voor je op:

 1. Op je smartphone via de Covid Safe app. Via deze applicatie heb je je certificaat altijd op zak. Voltooi de configuratie en vraag je certificaat op waar en wanneer je maar wil.
 2. Online via…
  1. www.mijngezondheid.be
  2. www.burgerprofiel.be
  3. www.myhealthviewer.be
 3. Via de telefoon. Je certificaat wordt dan opgestuurd per post. Let op: Tijd tussen aanvraag en ontvangst kan +/- week bedragen.
  1. Vlaanderen: 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar uw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
  2. Brussel: 02 214 19 19 (9u tot 17u30 op weekdagen en van 10-17u30 in het weekend)
  3. Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9u tot 17u op weekdagen)
  4. Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9u tot 19u van maandag tot zaterdag)

Ik ben nog niet volledig gevaccineerd. Kan ik het stadion binnen?

Dat kan, maar je moet daarvoor een negatieve PCR-test (GEEN SNELTEST) kunnen voorleggen van maximaal 48 uur oud. Dat betekent dat je voor de wedstrijd tegen Union ten vroegste vrijdagavond om 21u je test kan inplannen. Een test aanvragen kan via www.mijngezondheid.be. Resultaten komen zichtbaar in de CovidSafe-app (synchroniseren), op mijn www.gezondheid.be Nog niet volledig gevaccineerd? Dan kom je zonder geldige PCR-test het stadion niet in.

Wat met kinderen en jongeren? (12 t.e.m. 18 jaar)

Ook jongeren tussen 12 en 18 jaar hebben een CovidSafe-Ticket nodig. Als ouder kan je via MijnGezondheid.be certificaten voor je kinderen aanvragen. Is je kind jonger dan 12 jaar, dan is zo’n Ticket niet nodig.

Certificaten voor je kind op je CovidSafe-app

Klik onderaan jouw CovidSafe-app op ‘controleer op nieuwe certificaten’. Via itsme log je makkelijk in op www.mijngezondheid.be. Kies de naam van jouw kind en bevestig. Certificaten voor een tweede kind ophalen, doe je door in je CovidSafe-app op het tandwiel te klikken, je profiel te selecteren en te klikken op ‘veranderen van rol’. Opnieuw vind je op www.mijngezondheid.be de nodige certifcaten. Zowel jouw certificaten als die van je kinderen zijn nu op je app terug te vinden.  

Wat met kinderen en jongeren? (jonger dan 12 jaar)

Neem een officieel document mee waar de geboortedatum van het kind op gespecifieerd staat. (Kids Id, sis-kaart,…)  

Telt het kaartje dat ik meekreeg bij mijn vaccinatie ook als bewijs?

Neen, dit is geen geldig certificaat om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent. Je dient je certificaat op te vragen via de Covid Safe-app, mijngezondheid.be of via de telefoon.