Terug 18 juli 2021

KVC Westerlo - KV Mechelen:

Een week voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie oefende geelrood nog een laatste keer. Tegenstander van dienst: KVC Westerlo (op het veld van KFC Katelijne). Malinwa verloor met 3-1.

De wedstrijd begon met een valse noot voor Malinwa dat na twee minuten al meteen op achterstand stond. Westerlo toonde zich dodelijk efficiënt en gaf Thoelen meteen het nakijken. (1-0) Malinwa eiste wel het balbezit op, maar het was wachten tot iets na het kwartier voor de bordjes weer in evenwicht hingen. Een ingestudeerde corner kwam voor de voet van Van Hoorenbeeck die Malinwa weer op gelijke hoogte schoot. (1-1)

Malinwa voerde de druk op en leek op en over Westerlo te gaan, maar het was Vaesen die Thoelen voor de tweede keer verschalkte. (2-1) De jarige KV-goalie hield de spanning in de partij met twee puike reddingen op pogingen van Vetokele en Vaesen.

Westerlo diept voorsprong verder uit na de pauze

In het openingskwartier van de tweede helft had Malinwa het knap lastig met een bedrijvige thuisploeg. De wedstrijd werd pittiger met enkele stevige duels tot gevolg. Van Eenoo trok er zich niets van aan en bracht Westerlo op een ruime 3-1 voorsprong.

Op het uur wisselde coach Jonas De Roeck zijn volledig elftal. Ook Wouter Vrancken bracht met Druijf, Stanic en Servranckx frisse krachten tussen de lijnen. Enkele minuten na zijn invalbeurt vond Druijf de vrijstaande Robberechts, maar zijn poging werd gekeerd door de Westelse doelman.

Malinwa kon het tij niet meer keren en verloor zo haar laatste oefenpartij. Over exact een week staat het echte werk op het programma. Malinwa ontvangt dan het stamnummer 1 op de openingsspeeldag van de nieuwe competitie.

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Thoelen, Swers, Bateau (60′ Servranckx), Van Hecke, Hairemans (46′ Robberechts), Storm (60′ Stanic), Van Hoorenbeeck (36′ De Souza, 70′ Paeshuyse), Engvall (60′ Druijf), Wernersson, Asare, Van den Eynden

Doelpunten: 2′ Vaesen (1-0), 17′ Van Hoorenbeeck (1-1), Vaesen (2-1), 55′ Van Eenoo (3-1)