Terug 23 oktober 2021

KV Mechelen - Zulte Waregem: Dartel Malinwa drukt maar vindt geen derde doelpunt (2-2 einde)

KV Mechelen speelde vanavond 2-2 gelijk tegen Zulte Waregem. De thuisploeg was nochtans baas, zeker in de eerste helft, en kwam ook snel 2-0 voor, maar nog voor het kwartier stond het weer gelijk. Malinwa bleef zoeken en zoeken naar de winning-goal, maar die viel jammer genoeg niet.

De avond begon meteen feestelijk toen aandringen van Mrabti loonde en Schoofs met een heerlijke pass achter het steunbeen Cuypers liet afwerken. Nog geen twee minuten later stond de twee-nul op het scorebord te blinken: Mrabti kon ongehinderd de zestien binnenwandelen, Walsh tikte tegen de touwen.

Nog voor het kwartier gelijk

Een voorsprong waar je wat mee kan, zou je denken, maar nog voor het kwartier was het weer van vooraf aan beginnen. De boomlange Gano zette de KVM-defensie te kijk op een hoekschop en toen wat later Sissako ongehinderd in het strafschopgebied mocht uithalen stond het gelijk.

Mechelse druk, maar geen derde

Malinwa leek even te moeten bekomen van de snelle tegengoals. Maar na een kans van Walsh in het zijnet, bleef KVM vollenbak gaan. De thuisploeg toonde zich bijzonder gretig in de aanval. Een frisse aanval via de dartele Schoofs en Cuypers leverde langdurig handgeklap op, maar jammer genoeg geen doelpunt.

KVM verdiende stilaan opnieuw de voorsprong, want de druk hield aan. Het doelpunt viel echter niet, ondanks een belegering van het doel van Bossut via Schoofs, Mrabti en Vanlerberghe.

Zoeken, zoeken en zoeken…

De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Gano won het duel van Bateau en tikte in één tijd net over. Maar geel en rood eiste al snel het balbezit op. Essevee voetbalde echter compacter dan in de eerste time en het was zoeken naar een opening in de bezoekende defensie. Het was vaak net niet en dan bleef het uitkijken voor efficiënte tegenprikken.  Gano, opnieuw hij, mikte zo vanop 20 meter net naast.

…maar de 3-2 niet vinden

En zo gingen we nog een spannend slot tegemoet. Vinicius schilderde naar de hoek, Bossut had het leer, Cuypers tikte de rebound in het zijnet. Aan de overzijde ging Dompé zijn kans, maar Coucke stond pal met een parade. Het kon echt alle kanten uit, maar er viel geen verdiende winning-goal meer voor de troepen van Wouter Vrancken.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh, Storm (68’ Shved), Cuypers (84’ De Camargo), Schoofs, Oum Gouet (86’ Kaya), Mrabti, Vanlerberghe, Vinicius

SV Zulte Waregem: Bossut, Vossen, Ciranni, Sissako, Dompé, Kutesa (91’ Fadera), Seck, Pletinckx, De Bock, Humphreys, Gano

Doelpunten: 5’ Cuypers (1-0), 7’ Walsh (2-0), 10’ Gano (2-1), 16’ Sissako (2-2)

Gele kaarten: 41’ Seck, 41’ Humphreys

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Jasper Vergoote (REF), Thibaud Nijssen (AR1), Michael Geerolf (AR2), Matonga Simonini (4OFF), Kevin Van Damme (VAR), Vito Di Vincenzo (AVAR), Bert Verbeke (RO)

Toeschouwers: 14.625