Terug 23 oktober 2021

KV Mechelen - Zulte Waregem: “We kunnen onszelf niets verwijten”

Geen vijfde zege op rij voor KV Mechelen. In eigen huis gaven de Kakkers een vroege 2-0 voorsprong uit handen. Een 2-2 eindstand is frustrerend, vinden spelers en coach, al valt er weinig aan te merken op het niveau. “Het is alleen spijtig dat we geen doelpunten maken”, reageert aanvoerder Rob Schoofs.

Aanvoerder Rob Schoofs is niet àl te rouwig om de twee verloren punten. Hij kijkt tevreden terug op negentig minuten swingend en aanvallend voetbal. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, al hadden we wel de drie punten moeten pakken. Maar al bij al kunnen we onszelf weinig verwijten. We hadden de kansen om te scoren, en dat is niet gelukt. We speelden nochtans goed, heel de match brachten we aanvallend voetbal en zochten we steeds de combinaties.”

“We wisten dat Zulte vooral op stilstaande fases gevaarlijk zou zijn”, gaat Schoofs verder, “met Gano en Seck. Grote jongens. Daar hebben we er niet zo veel van. Het is dus jammer dat we die eerste goal iets te snel tegen krijgen. Ik denk dat we anders meer hadden kunnen scoren en zeker hadden gewonnen. Maar nu kwamen zij snel in de wedstrijd, en dat is jammer.”

Stilstaande fases

Coach Wouter Vrancken relativeert het gelijkspel. Hij is vooral fier op de prestatie van zijn spelers. “Wat een wedstrijd spelen we hier. Ik kan niemand iets verwijten buiten het feit dat we op de stilstaande fases doelpunten slikken en geen derde doelpunt scoren. Maar ik wil zeker niet klagen na zo’n wedstrijd. Aan de rust heb ik gezegd: blijven verder doen en concentreren op stilstaande fases en de snelle omschakeling.

Hij weet ook dat Zulte Waregem een geduchte tegenstander is, die vooral uitblinken in stilstaande fases en vlijmscherpe counters. “Daar kwam Zulte ook voor. Verdedigen en tegenprikken. Zij hadden schrik, dat was duidelijk. Iedereen speelt naar zijn mogelijkheden natuurlijk. Wij ook, alleen jammer dat we onszelf niet belonen. Het was een heel goede wedstrijd, we hadden enkel eentje meer moeten binnen leggen.”

Een tiental minuten voor tijd mocht Igor De Camargo nog invallen, tot groot enthousiasme van de supporters. Dat is hem zelf ook niet ontgaan. “Ik wil altijd op het veld staan, en als het stadion je naam roept, is dat gevoel nog sterker. Dat betekent dat ik toch goede dingen heb gedaan in het verleden. Alleen, op zo’n korte tijd is het niet makkelijk om nog iets te doen, maar iedereen weet dat ik blij ben als ik mijn kansen krijg”

Grote jongens

KV Mechelen moet nu vooral zelf nagaan wat er precies fout liep, zegt De Camargo. “We hebben een topwedstrijd gespeeld vandaag, alleen jammer van die twee tegendoelpunten. We moeten bekijken wat we slecht hebben gedaan vandaag, en vooral focussen op ons eigen spel. Dat is het belangrijkste.”

Ook Kerim Mrabti wist dat Zulte gevaarlijk zou zijn op stilstaande fases en counters. Met zijn 1 meter 75 stond hij soms versteld van de potige tegenspelers. “Ik heb zelden tegen een ploeg gespeeld waar zoveel grote jongens spelen, letterlijk. Ze wisten wat ze moesten doen, en dat hebben ze gedaan. Natuurlijk zijn we teleurgesteld. We hadden een fantastische start, maar na 15 minuten scoorden ze zelf ook nog twee keer. Het is gewoon echt jammer dat we niet winnen.”