Terug 26 oktober 2021

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: Malinwa bekert verder na sterke prestatie (2-1)

In een lekkere bekerclash tegen de leider uit de competitie trok KV Mechelen aan het langste eind. Shved bracht Malinwa in de eerste helft op voorsprong en Hairemans klaarde de klus rond minuut 63. Vanzeir maakte er nog een spannend slot van met de aansluitingstreffer, maar het was weldegelijk geel en rood dat naar de 1/8ste finales van de cup mag.

De eerste kans van de bekerclash was voor Shved. Schoofs legde op de counter netjes af, de vervanger van Storm mikte naast. De Unionisten reageerden meteen via een hoekschop, Van Der Heyden knikte net over. Paolucci zette even later ook Coucke – toch in de basis omdat Thoelen zich op training blesseerde – aan het werk met een afstandsknaller.

Shved met de 1-0!

Er zat best wat snelheid in het spel, maar tot echt grote kansen leidde dat in de openingsfase niet. Tot doelman Pirard slecht uitvoetbalde recht in de voeten van Hairemans. Geoffke zette Shved op weg naar de openingstreffer en het thuispubliek naar het eerste bekergejuich van het seizoen.

Union reageert maar scoort niet

Bijna was de 1-0  meteen uitgewist: Nielsen haalde in één keer uit, zijn schot verdween gelukkig voor de zwevende Coucke naast. De bezoekers prikten wat later weer. Nu was het Vanzeir die naast knalde.

En KVM? Dat probeerde het aanvallende geweld van de troepen van Mazzu georganiseerd op te vangen om af en toe tegen te prikken. Via een knal van Shved bijvoorbeeld. Goalie Pirard ging goed plat. Met Swers, Shved, Hairemans en Druijf stonden er trouwens vier nieuwe namen in het elftal dat op zoek ging naar de achtste finales.

Gelijkmaker of 2-0?

Union zette zijn zoektocht naar een doelpunt verder en probeerde via een vrijetrap van Nielsen en een schot van Bager. De netten trilden echter niet en dat was het signaal voor KVM om zelf meer druk naar voren te zetten.

Voor de kooi van Pirard werd het heet toen Schoofs Druijf lanceerde. De Nederlandse spits werd in de tang genomen. Penalty schreeuwde het AFAS Stadion, interventie op de bal oordeelde scheidsrechter De Nil. En zo kon het echt alle kanten uit.

Coucke redt, Hairemans scoort!

Union-coach Mazzu gooide drie nieuwe namen in de strijd en bijna was het meteen raak. Invaller Mitoma vond met een stevige uithaal echter een klaarkijkende Coucke op zijn weg. Malinwa snelde op de counter dan maar naar de andere kant, Hairemans kapte en legde de 2-0 tegen de touwen.

Vanzeir maakt het slot spannend

Union zette alles op alles en bracht de spanning helemaal terug toen Vanzeir scoorde. Eerst belandde het leer nog op de paal, maar wat later bediende Undav zijn efficiënte spitsbroeder op zijn wenken. Zo werd de clash nog een echte nagelbijter, maar de Mechelse defensie liet zich ook in de vier extra minuten niet vangen. Na een sterke prestatie bekert KVM verder!

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Swers, Shved (69’ Storm), Druijf (84’ Cuypers), Schoofs, Oum Gouet, Hairemans (83’ Mrabti), Vanlerberghe, Vinicius

Union SG: Pirard, Bager, Nielsen (66’ Amani), Sorinalo (61’ Teuma), Paolucci (61’ Mitoma), Vanzeir, Burgess (82’ Nieuwkoop), François, Marcq, Van Der Heyden, Avenatti (61’ Undav)

Doelpunten: 17’ Shved (1-0), 63’ Hairemans (2-0), 82’ Vanzeir (2-1)

Gele kaarten: 24’ Swers, 39’ Sorinalo, 82’ Schoofs, 92’ Vanzeir

Rode kaarten:

Arthur Denil (REF), Christophe Battiston (AR1), Jeroen Walschap (AR2)