Terug 26 oktober 2021

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: “Er telt maar één ding in de beker: kwalificatie”

Ferdy Druijf, Iebe Swers, Wouter Vrancken en Geoffry Hairemans kijken terug op de fraaie bekerkwalificatie tegen Union SG.

Iebe Swers: “Fijn om voor dit publiek te spelen”

“Dit was geen simpele match. We hadden de moeilijkste loting van alle ploegen. Ik ben tevreden dat we doorstoten. Ook over mijn eigen prestatie. Ik denk dat ik wel een behoorlijke wedstrijd heb gespeeld. Ik ben blij dat ik de kans heb gehad om te spelen. Ik heb echt lang uitgekeken om voor dit publiek in de basis te kunnen starten. Het was heel fijn.”

Geoffry Hairemans: “Ik ben content dat ik belangrijk kon zijn”

“Bij de 1-0 bleef ik rustig en zag ik Shved komen. Hij was beter geplaatst, dus maar logisch dat ik de bal afspeelde. Het doet deugd om opnieuw op het veld te staan. Daarvoor werk je elke dag. En dan moet je je kans grijpen. Je hebt geen excuses.”

“Bij de 2-0 kon ik de bal meenemen en moest ik de man uitkappen. Hij duwde me even weg naar rechts, maar gleed weg en ik kon daarvan profiteren en scoren.”

“Ik heb mijn best gedaan, al was niet alles perfect. Ik voelde dat mijn aannames onder druk niet altijd top waren. Maar ik ben content dat ik belangrijk kon zijn.”

Wouter Vrancken: “Er is één ding dat telt in de beker: kwalificatie”

“In de eerste rondes is het meestal harken om door te gaan. Daarom is het extra belangrijk dat we vandaag op zo’n goede manier kunnen doorstoten. Uiteindelijk is er één ding dat telt in de beker: kwalificatie. We hebben dat goed gedaan, al hebben we het ons nog moeilijk gemaakt door een domme actie waar trouwens een fout aan vooraf ging.”

“Het voordeel van tegen Union spelen is: je moet de spelers niet extra motiveren. Tegen clubs uit lagere reeksen heb je altijd iets te verliezen. En dat zag je op het veld.”

“Ik ben ook tevreden met de manier waarop de jongens die vandaag hun kans kregen, het gedaan hebben. Ze hebben zich kunnen laten zien. En dat is belangrijk, want we zullen hen de komende weken nog nodig hebben. Jammer dat Yannick Thoelen er ook niet kon bijzijn. Het is sneu dat je je kwetst net voor zo’n wedstrijd.”

Ferdy Druijf: “Steentje weer kunnen bijdragen”

“Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de ploeg met een assist. Hopelijk lukt dat volgende keer weer met een goal. Het was wel aanpassen aan het ritme. Het belangrijkste is dat we doorgestoten zijn. De penalty? Ik heb het gevoel dat het een strafschop was. Want de ene man raakt mij, de andere gaat met de bal aan de haal. Er was ook geen VAR vandaag. Maar goed, van de VAR word je toch maar moe hé. (lacht)”