Terug 1 oktober 2021

KV Mechelen - Standard: “Het was een collectief sterke prestatie”

O, o, wat een avond. KV Mechelen won oververdiend van een mak Standard. Toch waren de spelers en coach nog kritisch over hun prestatie na de wedstrijd. “In die tweede helft voetbalden we te weinig.”

Rob Schoofs: “We kropen te snel naar achteren”

“Over de eerste helft mogen we heel tevreden zijn. Dat was een goede prestatie. We zetten meteen druk naar voor en gaven niets weg. Maar in de tweede helft laten we het na om de wedstrijd af te maken. We voetbalden iets te weinig en hadden meer kunnen doen. Dat is spijtig.”

“Bij Standard was er natuurlijk de druk van de supporters, waardoor ze alles gaan geven tijdens de tweede helft. Dan is het aan ons om dat uit te voetballen. En dat is een probleem bij ons: we kruipen te snel naar achteren in plaats van het balletje rond te laten gaan.”

“Daarom was ik ook teleurgesteld tijdens mijn wissel. We waren te onrustig, er was relatief veel balverlies. Ach, we hebben wel gewonnen en doen een goede zaak in het klassement, maar als we bovenaan willen meedoen, moeten we wel lessen trekken uit deze tweede helft.”

Hugo Cuypers: “Deze zege doet deugd”

“We gaan vol vertrouwen de interlandbreak in. Mijn doelpunt was een heel leuk doelpunt. De actie vooraf was echt mooi. Mijn positie? Ja, die ligt me goed. Maar het was vandaag een sterke teamprestatie hé. We zijn volwassen gebleven, alleen jammer van dat tegendoelpunt.”

“In de eerste helft kregen we nochtans kansen op 4 en 5-0. We hadden het helemaal kunnen afmaken bij de rust. De opdracht in de tweede helft was dan ook: het tegendoelpunt vermijden en tegenprikken als het kon. Dat lukte niet. De late tegengoal toont aan dat we nog werk hebben. Nu goed, deze zege doet deugd.”

Wouter Vrancken: “Moeilijk om na dood moment spel op te pikken”

“Ik ben echt heel blij met hoe we gespeeld hebben in de eerste helft. Een paar momenten waren we echt heel goed. In de tweede helft hadden we het moeilijk om na het dode moment (de tweede time startte 20 minuten later door Standard-heethoofden op het veld, nvdr.) ons spel weer op te pikken. Standard gaat er vol voor door de druk van de supporters, wij hadden rustiger moeten uitvoetballen. We speelden te lateraal, met te weinig diepgang.”

“Maar al bij al hebben mijn spelers het goed gedaan. De manier van aanvallen, van verdedigen, van omschakelen… het liep vlot. En het was niet alleen aanvallend of verdedigend hé. Dit was een collectief sterke prestatie.”