Terug 27 december 2021

KV Mechelen - Seraing: Druijf en Cuypers bezorgen efficiënt Malinwa deugddoende driepunter (2-0)

Een efficiënt Malinwa moest in de eerste helft doelman Coucke meermaals danken, maar sloeg Seraing in enkele dolle minuten na de pauze helemaal tegen het canvas. Druijf en Cuypers hielden de drie punten in Mechelen.

In een akelig stil AFAS Stadion begonnen beide ploegen slordig aan de wedstrijd. Terwijl de Mechelse motor maar moeizaam warm draaide, waren de beste kansen in het eerste halfuur voor de bezoekers. Maziz, Jallow en Mikautadze vonden echter een attente Coucke op hun weg.

De bezoekers hadden weinig moeite om een onmondig Malinwa uit de eigen zestien te houden. Tot echt doelgevaar kwam de thuisploeg nauwelijks en in het slot van de eerste helft moest Coucke opnieuw de meubelen redden op een fraaie poging van Maziz.

Druijf breekt de ban, Cuypers verdubbelt voorsprong (2-0)

Ook na de koffie bleef Seraing aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg. Coucke moest alles uit de kast halen op een poging van Jallow. De thuisgoalie hield zijn ploeg in de wedstrijd en aan de overkant toonde Malinwa zich plots dodelijk efficiënt: Druijf kopte een voorzet van Swers keurig voorbij doelman Dietsch en bracht de thuisploeg op voorsprong. Enkele minuten later verdubbelde Cuypers – die nog maar drie minuten op het veld stond – de Mechelse voorsprong. Van efficiëntie gesproken… (2-0)

Wouter Vrancken bracht met Vanlerberghe en Van Damme frisse krachten tussen de lijnen om de voorsprong te verdedigen. Vijf minuten voor het einde kwam geelrood nog goed weg toen invaller Mouandilmadji de lat trof, maar kende het zelf pech toen Dietsch met een geweldige redding Bateau van de 3-0 hield.

Malinwa eindigt zo het jaar 2021 met een deugddoende driepunter en duikt zo op een mooie zesde plek in de rangschikking de winterstop in.

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Coucke, Swers, Bijker, Bateau, Hairemans (60′ Cuypers), Druijf (78′ Van Damme), Storm, Schoofs (78′ Kaya), Oum Gouet (65′ Vanlerberghe), Peyre, Souza

Seraing: Dietsch, Kilota (62′ Bernier), Mikautadze, Lahssaini, Poaty, Nadrani, Mansoni, Del Fabro, Jallow, Cissé (76′ Mouandilmadji), Maziz

Doelpunten: 58′ Druijf (1-0), 64′ Cuypers (2-0)

Gele kaarten: 20′ Maziz, 21′ Schoofs, 49′ Mansoni, 61′ Bijker, 71′ Cissé, 88′ Bateau, 91′ Van Damme

Scheidsrechter: Jasper Vergoote, Michael Geerolf, Martijn Tiesters, Matonga Simonini