Terug 27 december 2021

KV Mechelen - Seraing: “Een deugddoende zege na een frustrerende maand”

Het werd een moeilijke wedstrijd, maar de drie punten zijn wel binnen na een geweldig kalenderjaar 2021. “We mogen trots zijn op wat we het laatste jaar hebben gepresteerd.”

Hugo Cuypers: “Een deugddoende zege na een frustrerende maand”

“Deze zege doet deugd, want het was een heel frustrerende maand voor ons. En voor mij persoonlijk. Of het masker me hindert? Nee, niet echt. Enkel bij het recht lopen heb ik er wat last van, maar dat doe je in het voetbal bijna nooit. Ik heb de hele week kunnen trainen, dus was klaar om in te vallen.”

“Ik ben blij dat ik iets heb kunnen bijbrengen. Tijdens de eerste helft liep het moeizaam, maar we hebben onze rug gerecht en efficiënt toegeslagen.  Al houdt Gaetan (Coucke, nvdr.) ons in de wedstrijd. Ik ben blij voor hem. Want hij krijgt veel doelpunten tegen ondanks zijn reddingen. Deze zege is echt belangrijk. Je mag niet onderschatten wat een positief gevoel doet om de winterstop in te gaan.”

Gaetan Coucke: “Ik voelde het tijdens de wedstrijd: we houden de nul vandaag”

“Ik had niet verwacht dat ik zoveel werk zou hebben. De moeilijkste redding? Die in de tweede helft, de afgeweken bal. We weten dat we te veel doelpunten tegen krijgen. Onze lijnen achterin moeten beter staan. Daarom doet het deugd dat we vandaag de nul konden houden. Ik voelde het tijdens de wedstrijd: we houden de nul vandaag.”

Wouter Vrancken: “Goed was het niet, maar we hebben gedaan wat we moesten doen”

“Onze eerste helft was echt niet goed. In balbezit speelden we te lateraal, zonder diepgang. Bij balverlies liet de aanval de verdediging in de steek. In de tweede helft hebben we de ruimtes wél gebruikt. In balverlies toonden we meer karakter en dat heeft het verschil gemaakt.”

“Het is leuk om het jaar met een zege af te sluiten. We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen. Als je terugkijkt op het hele jaar 2021, dan heeft mijn groep het echt goed gedaan. Mijn jongens mogen nu genieten van de feesten en de vrije dagen, want het was een zwaar jaar met een moeilijke decembermaand met veel afwezigen.”