Terug 18 september 2021

KV Mechelen - OH Leuven: Efficiënt Malinwa wint met twee treffers voor de rust

KV Mechelen weet weer wat winnen is! Na de blamage van vorige week ging OHL met 2-0 voor de bijl in het AFAS Stadion. De bezoekers kregen heel wat kansen, maar een efficiënt Malinwa hield de 0 en scoorde via Storm en Mrabti. Zo laten de Kakkers de voorlaatste plaats achter zich en kunnen ze opgelucht ademhalen.

De donderpreek van Wouter Vrancken was goed en wel verwerkt na de pandoering tegen Anderlecht. Doelman Coucke moest zich toen maar liefst zeven (!) keer omdraaien, een scenario dat hij liever snel achter zich liet. Een licht gewijzigd Malinwa moest daarvoor zorgen, en liefst zelf ook nog scoren. Joachim Van Damme nam zijn plaats weer in op het middenveld, Shved bleef geblesseerd aan de kant.

Meteen Storm!

Bij winst kon KV Mechelen even wat ademruimte nemen in het klassement. Samen met AA Gent en OHL deelde het met 7 punten de voorlaatste plaats. En dat moest je Nikola Storm geen twee keer zeggen. Na amper acht minuten knalde hij met een individuele inspanning de 1-0 tegen de touwen. Hij sneed naar binnen, draaide Chakla tureluurs en liet Romo kansloos met een laag schot in de verste hoek. 

Aan de overzijde had OH Leuven meteen een antwoord klaar, maar gelukkig was Coucke bij de pinken. Eerst haalde hij een kopbal van Rezaei uit zijn doel, wat later werkte hij ook de rebound weg. Cuypers hielp zijn doelman een handje door nog een bal van de lijn te koppen. Toen tien minuten later een schot van Maertens op de paal vloog, haalde Coucke dan weer opgelucht adem.

OHL morst met kansen

Na ruim twintig minuten mocht KV Mechelen best tevreden zijn dat het nog geen tegendoelpunt had geslikt. Ook De Sart liet de gelijkmaker liggen, toen Rezaei hem met een lage schuiver aan de tweede paal vond. Bateau probeerde nog weg te werken, maar gleed ongelukkig onder de bal door.  Kort daarna kopte ook Chakla over doel.

Naarmate het einde van de eerste helft naderde, kwam KV Mechelen steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor de rust kreeg het zelfs loon naar werk. Bateau vond met een lange bal Mrabti, die helemaal alleen op Romo kon afstormen. De Zweed omspeelde de Leuvense doelman en wipte de bal knap in doel. KV Mechelen mocht met een comfortabele voorsprong de kleedkamers in.

Van een spannende tweede helft was weinig sprake. Het eerste halfuur kroop KV Mechelen vooral terug op de eigen helft en probeerde het te counteren via Storm, Cuypers en Mrabti. Dat lukte zelden, al konden de bezoekers ook maar weinig forceren. Een hoge afstandszwaaier van Mercier en een knal van Kaba waren zo ongeveer de grootste kansen van OHL. Gelukkig was Coucke steeds bij de les.

Bitsig einde

Ook in het slotkwartier sloeg KV Mechelen erin om de 0 op het bord te houden, al onthouden we vooral een regen aan gele kaarten door stevige duels en kleine opstootjes. Tien in totaal. Scheidsrechter Visser stuurde Chakla zelfs vlak voor tijd met rood naar binnen na een harde tackle op Bijker. Maar het belangrijkste: KV Mechelen houdt de drie punten thuis en doet een goede zaak in de stand!

 

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Vanlerberghe, Walsh, Van Damme, Schoofs, Oum Gouet, Mrabti (65′ Kaya), Storm (74′ Engvall), Cuypers (90′ Druijf)

OH Leuven: Romo, Ozkacar, Chakla, Tamari, Ngawa, De Norre (75′ Shengelia), Malinov, De Sart (60′ Kaba), Maertens, Rezaei (60′ Schrijvers), Mercier

Doelpunten: 8′ Storm, 45′ Mrabti

Gele kaarten: 2′ De Sart, 19′ Ngawa, 27′ Mercier, 38′ Bateau, 51′ Cuypers, 84′ Van Damme, 86′ Bijker, 87′ Vanlerberghe, 87′ Schrijvers, 88′ Ouédraogo

Rode kaarten: 90′ Chakla

Scheidsrechters: Visser (REF), Walschap (AR1), Becquet (AR2), De Cuyper (4OFF), Van Driessche (VAR), Nijssen (AVAR), Lagaert (RO)

Toeschouwers: 13.547