Terug 14 september 2021

KV Mechelen - OH Leuven: snelle antigeentest via KVM

Net zoals voor de wedstrijd tegen Union kan KV Mechelen snelle antigeentesten aanbieden aan haar supporters. Fans die nog niet volledig gevaccineerd zijn en geen gratis PCR-test kunnen aanvragen kunnen zich inschrijven een voordelig tarief van 10 euro. Op vrijdag 17 september van 18u tot 21u en zaterdag 18 september van 8u tot 9u30 kunnen supporters zich laten testen. Opgelet, inschrijven is verplicht en je moet je identiteitskaart tonen op het testmoment.

Omdat een deel van onze supporters nog niet volledig gevaccineerd is, is de club op zoek gegaan naar een manier waarop ze de snelle antigeentest goedkoper kon aanbieden voor haar supporters. OPGELET, deze regeling is alleen op poten gezet voor supporters die nog geen 14 dagen volledig gevaccineerd zijn. Ben je wel 14 dagen volledig gevaccineerd? Dan hoef je geen voorafgaande test te doen.

Uiteraard kiest elke supporter voor zich waar en hoe hij zich laat testen (apotheek/apotheek van wacht/testcentrum), dit is louter een extra optie die KV Mechelen aanbiedt.

Zo’n 300 tests op vrijdag en zaterdag

De tests zullen afgenomen worden op vrijdagavond en zaterdagochtend en zullen €10 per stuk kosten. Op dit moment is er een capaciteit van zo’n 300 tests voorzien. Indien je gebruik wenst te maken van deze regeling, gelieve dan zo snel mogelijk in te schrijven, zodat we kunnen opschalen als dit nodig is.

Inschrijven verplicht

Om een test aan te vragen is het verplicht je in te schrijven via de online tool. Kies een tijdslot waarin je beschikbaar bent om je test te laten afnemen in het testcentrum te Putsesteenweg 36, 2800 Mechelen

Covid Safe-app

Ben je negatief getest of al 14 dagen volledig gevaccineerd? Dan kan je gewoon binnen met je QR-code in de Covid Safe-app of het afgeprinte certificaat.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe je je Covid Safe-app correct instelt. Vorige wedstrijd merkten we dat heel veel supporters dit last minute pas in orde wilden brengen. Dan kan voor problemen zorgen. Configureer de app vooraf en kom met een gerust hart naar het AFAS stadion op de dag van de wedstrijd.

 

Dag van de test

 1. Parkeren kan op het parkingplein van Aldi/Action/Hubo/Wibra (nekkerspoelstraat 441, 2800 Mechelen) of op de parking van Colruyt (Putsesteenweg 87, 2860 Sint Katelijne Waver)
 2. Aanmelden met IDENTITEITSKAART + mondmasker bij Apotheek Pasbrug, Putsesteenweg 36, 2800 Mechelen.
  1. OPGEPAST, zonder identiteitskaart komt je testresultaat niet de CovidSafe-app of op www.mijngezondheid.be
 3. Begeef je naar het testcentrum Putsesteenweg 41, 2800 Mechelen. (overkant)
 4. Neem plaats in de wachtruimte, wacht op je beurt en houd afstand van anderen.
 5. Staalafname via neuswisser door medewerker.
 6. Testcentrum verlaten via achterkant van het gebouw. (1-richtingsverkeer)
  1. Je hoeft niet te wachten op je resultaat
   1. bij positieve test word je meteen door ons telefonisch gecontacteerd en dien je in isolatie te gaan voor 10 dagen.
   2. bij negatieve test word je covidsafe certificaat beschikbaar ten laatste 4uur na je testmoment. (dit hangt af van de verwerkingssnelheid bij sciensano)

KV Mechelen wil de medewerkers van apotheek Pasbrug uitdrukkelijk bedanken voor de snelle en constructieve samenwerking.