Terug 19 november 2021

KV Mechelen - Club Brugge: 2-1, wat een stunt van Malinwa!

Wat een stunt van KV Mechelen! Het klopte vandaag landskampioen Club Brugge met 2-1. Dost bracht de bezoekers nochtans in de tweede helft snel op voorsprong, maar Cuypers en een geweldige ingeving van Schoofs zorgden voor een heuse driepunter.

KVM begon goed aan de partij. Hairemans – in de plaats van de vermoeide Oum Gouet – scoorde zelfs snel, maar de vlag aan de zijlijn stak een stokje voor het feest. Wat later moest Mignolet dan weer goed plat op een vinnige uitbraak van Storm.

Strijd maar weinig kansen

De bezoekers probeerden vanop stilstaande fases voor onrust aan de kooi van Coucke te zorgen, maar wankelen, neen, dat deed de thuisdefensie niet. We zagen vooral veel strijd en goeie intenties bij beide elftallen, op kansen bleef het lange tijd wachten.

Coucke en Mignolet dan toch nog aan het werk

Net na het halfuur waren ze daar, de mogelijkheden op een doelpunt. Een dribbelende De Ketelaere zette Coucke aan het werk, meteen aan de overzijde moest Mignolet een bal van Vinicius redden. Luttele seconden later hield Coucke de nul op het bord met twee fraaie saves. Vormer knalde op eerst op de Malinwa-doelman, de rebound van Dost tikte de goalie over de lat. De Brugse kapitein zag vlak voor de pauze nog een poging net over doel eindigen.

Dost opent tweede helft met 0-1

Club-coach Clement was duidelijk ontevreden en wisselde bij de rust driemaal. De bezoekers legden ook snel een bal in het mandje: Coucke kon een slimme trap van Vanaken nog afweren, maar Dost was bij de pinken om de 0-1 op het bord te zetten.

Cuypers beloont Malinwa

Geel en rood eiste na het openingsdoelpunt opnieuw het balbezit op en bleef met de steun van een enthousiast publiek op zoek gaan naar de gelijkmaker. In minuut 66 viel de opening én het doelpunt: Cuypers werkte schuin voor doel lekker af.

Klasse van Schoofs! Lobje zorgt voor de zege

De partij was nu helemaal opengebroken en kon alle kanten uit. Dost en De Ketelaere gingen hun kans van in de zestien, maar het waren de thuistribunes die mochten juichen. Mijnheer – met hoofdletter M – Rob Schoofs etaleerde zijn klasse en liet Mignolet kansloos met een heerlijke lob. Nog twaalf minuten scheidden KVM toen van een heuse stunt, maar Club bleek niet meer bij machte om alsnog een punt uit de brand te slepen. Het AFAS Stadion kirde van de pret met een kwinkslag – “We worden kampioen” – en zo blijft Malinwa knap bovenaan meedraaien.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh, Vanlerberghe, Storm (71’ Shved), Hairemans (79’ Engvall), Schoofs, Vinicius, Mrabti, Cuypers (85’ De Camargo)

Club Brugge: Mignolet, Balanta (70’ Mbamba), Nsoki (46’ Hendry), Lang (79’ Sowah), Maouassa (46’ Ricca), Vanaken, Vormer (46’ Rits), Dost, Mechele, Mata, De Ketelaere

Doelpunten: 51’ Dost (0-1), 66’ Cuypers (1-1), 78’ Schoofs (2-1)

Gele kaarten: 25’ Hairemans, 55’ Vinicius, 62′ Vanlerberghe, 68’ Balanta

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Verboomen (REF), Hillaert (AR1), Wyns (AR2), Staessens (4OFF), Vergoote (VAR), Vermeire (AVAR), Bensch (RO)

Toeschouwers: 16.254