Terug 19 november 2021

KV Mechelen - Club Brugge: “Deze zege is een statement”

“Als ik buitenspel had gestaan bij mijn doelpunt, had ik hier niet gezeten hoor.” Cuypers en co toonden zich na de zege tegen Club vrolijk en blij. Terecht na zo’n glansprestatie.

Hugo Cuypers: “We hebben een statement gemaakt”

“We moesten als team een sterke prestatie neerzetten om Club iets te kunnen maken. We wisten dat en met de steun van die geweldige aanhang lukt dat ook gemakkelijker. Of het onze ambitie is om bovenaan mee te draaien? We willen zolang mogelijk in die positieve spiraal blijven voetballen. We zijn nog maar halverwege het seizoen hé.”

“Maar ik denk dat we vandaag wel een statement gemaakt hebben. We hebben al mooie zeges geboekt, maar nu winnen we ook van een echte topclub. We hebben getoond dat we heel geconcentreerd kunnen spelen. Of ik blij was met mijn goal? Zeker! Als ik buitenspel had gestaan, dan zou ik hier niet zitten hoor. (lacht).”

Jordi Vanlerberghe: “Gaan voor play-off 2, dromen van play-off 1”

“Dit is een heel mooie zege. Het is de eerste keer dat ik van Club kan winnen. We waren de betere ploeg, buiten de eerste tien minuten van de tweede helft. We zijn blijven zoeken naar de ruimtes en blijven lopen. We waren een hecht team vandaag. En Rob toonde ook zijn klasse. Hij is soms wat een onderschatte speler. Hij kan dat tikkeltje extra brengen. Hij is niet voor niets onze kapitein.”

“Er is vorig seizoen veel gepraat over Beerschot en dit jaar over Union, en terecht, maar deze zege benadrukt ook onze prestaties de afgelopen maanden. Onze ambitie moet minstens play-off 2 zijn, maar we dromen natuurlijk van play-off 1.”

Wouter Vrancken: “We hebben Brugge gedwongen om slecht te zijn”

“Het was bijna een perfecte wedstrijd van mijn jongens. We mogen mag best fier zijn op deze prestatie tegen de beste ploeg en breedste kern van België. We hebben gedurfd ruimtes te benutten en zijn blijven voetballen. Soms vergaten we details waardoor Club weer kon voetballen, bijvoorbeeld op het einde van de eerste helft.”

“We hebben lef getoond en voetballende oplossingen gevonden. Je kan zeggen Brugge heeft een slechte dag, maar ik ben er zeker van: we hebben Brugge gedwongen om slecht te zijn. Wat de toekomst brengt? Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben gewoon trots op wat we vandaag getoond hebben. We hebben geen individuele uitschieters, maar als we als team blijven denken dan kunnen we ver geraken.”