Terug 22 mei 2021

KV Mechelen - AA Gent: “We laten zien dat we blijven vechten”

Frustratie troef na het verlies van KV Mechelen tegen AA Gent. Voorlopig geen Europees voetbal, en dus moet de fierheid voor het afgelegde parcours even wachten. Spelers en coach Wouter Vrancken voelden dat er meer in zat, maar begrijpen ook sommige beslissingen van de arbitrage niet.

Sandy Walsh: “We weten dat we Gent pijn kunnen doen”

Niets dan teleurstelling merkbaar in de ogen van Sandy Walsh. De centrale verdediger van dienst voelde dat er meer inzat. “We weten dat we Gent veel pijn kunnen doen, maar dat is er nu niet uitgekomen. We grijpen naast die overwinning of gelijkspel en dat doet veel pijn.”

KV Mechelen heeft een helse weg afgelegd om uiteindelijk de finale van de Europe play-offs te spelen. Dat maakt het volgens Walsh extra zwaar. “Iedereen kent het verhaal van dit seizoen, van hoever we kwamen. Als je die laatste wedstrijd dan nog voor een Europees ticket moet strijden, wil je die winnen. Daarom is de teleurstelling onbeschrijfelijk.”

“Het combinatiespel dat iedereen van ons gewoon is, kwam er soms nog uit, maar nooit voldoende. Iedereen was nochtans gemotiveerd, voor de wedstrijd hebben we beelden van heel het seizoen te zien gekregen. We hadden meer kunnen doen voor een Europees ticket. Nu overheerst dan de teleurstelling.”

Jordi Vanlerberghe: “Moesten na een halfuur tegen tien man spelen”

Jordi Vanlerberghe is vooral ontgoocheld in bepaalde beslissingen van scheidsrechter Van Driessche. Bij gebrek aan Vranckx en Van Damme speelde hij op het middenveld, waar hij enkele rake trappen kreeg. “Teleurstelling, maar ook boosheid overheersen. We zouden vanavond na een halfuur tegen tien man moeten spelen, het is onbegrijpelijk.”

Vanlerberghe verwijst naar het natrappen van Bezoes. “Hij viel en trapte vol na op mijn been. Ik kan moeilijk begrijpen dat er dan in zo’n wedstrijden zo’n beslissingen worden genomen. In zo’n wedstrijden komt het aan op details, en tegen 10 man spelen is een detail dat enorm doorweegt. Het gaat er bij mij écht niet in dat er niet naar die fase wordt gekeken.”

“Natuurlijk is de teleurstelling ook groot”, gaat Vanlerberghe verder. “Beide ploegen zaten op hun tandvlees en wanneer je heel wat vaste namen mist, is dat voor ons extra lastig. Ergens kunnen we wel trots zijn, maar het is gewoon weer net niet en dat is echt jammer. We hebben de laatste dagen veel jongens gehad die met veel pijn hebben getraind en wie niets verweten kon worden.”

Wouter Vrancken: “Fier op de jongens voor heel het seizoen”

Wouter Vrancken baalt als een gieter, maar kan toch ook fierheid opbrengen voor het hele seizoen. “Ook voor vandaag. We laten zien dat we blijven vechten, blijven gaan tot de laatste seconde. Natuurlijk is de ontgoocheling groot door het verlies vandaag, maar dat toont hoe professioneel de spelers zijn en hoe hard ze voor elkaar willen gaan.”

Toch was Vrancken kritisch, vooral over de eerste helft. “Er waren te veel momenten waarbij we balverlies leden. In de tweede helft was dat stukken beter, er was ook meer stabiliteit in de ploeg. Het is dan extra jammer dat je uitgerekend dan die doelpunten slikt.”

Ook staat hij Vanlerberghe bij in zijn frustratie over het al dan niet natrappen van Bezoes. “Eigenlijk moesten ze met tien staan, of niet?”, zegt Vrancken. “Op de beelden zie je dat hij zijn been strekt wanneer Jordi erover komt. Zijn reactie achteraf was ook veelzeggend. Bezoes wist meteen hoe laat het was.”