Terug 27 augustus 2021

KV Kortrijk - KV Mechelen: Malinwa pakt punt in wedstrijd met twee gezichten (2-2)

In een wedstrijd met twee gezichten pakte Malinwa vanavond een punt in het Guldensporenstadion. Storm (2x) bracht de bezoekers voor de pauze op een comfortabele voorsprong, maar de aanhoudende druk leverde de thuisploeg in de tweede helft nog een punt op na doelpunten van D’Haene en invaller Guèye.

Storm opent de score

In een gesloten openingskwartier was de eerste kans meteen prijs voor de bezoekers. Nikola Storm profiteerde van een voorzet van Walsh om het leer achter Ilic in doel te knallen. Even leek de lijnrechter het feestje nog te verpesten, maar na tussenkomst van de VAR mocht Malinwa dan toch nog vieren. (0-1)

Storm stormt naar 0-2

De thuisploeg leek duidelijk aangeslagen en dat was perfect naar de zin van de Mechelse doelpuntenmaker. De flankaanvaller – vorig seizoen ook al goed voor twee doelpunten in het Guldensporenstadion – profiteerde optimaal van de ruimte die hij kreeg om Ilic voor een tweede maal te verschalken. Van een uppercut gesproken. (0-2)

Paal en VAR houden Malinwa op dubbele voorsprong

Malinwa leek na een prima eerste helft met een dubbele voorsprong te kunnen gaan rusten, maar werd in het slot toch nog opgeschrikt door een kopbal op de paal en een afgekeurd doelpunt van Chevalier. De spits kopte een vrije trap vanuit buitenspel voorbij een kansloze Coucke. Gelukkig voor de Mechelaars werd zijn doelpunt terecht afgekeurd.

D’Haene vlamt aansluitingstreffer in de kruising (1-2)

De thuisploeg toonde duidelijk een ander gelaat bij aanvang van de tweede helft. Eerst bracht Coucke nog redding op een poging van Dewaele, maar op een streep van D’Haene moest de Mechelse goalie zich toch gewonnen geven. (1-2)

Wouter Vrancken reageerde op de aansluitingstreffer met de inbreng van Igor De Camargo. Malinwa had het in de tweede helft immers knap lastig met een enthousiaste thuisploeg. Thuiscoach Luka Elsner zette alles op alles en posteerde invaller Guèye diep in de spits. Een ingreep die vrijwel meteen rendeerde: de spits klom het hoogst op een vrije trap en gaf Coucke met een rake kopper voor de tweede maal het nakijken. (2-2)

De Camargo laat drie punten liggen

Na de gelijkmaker ging de druk van de ketel bij de thuisploeg en Malinwa kwam weer aan voetballen toe. Pogingen van Oum Gouet en Walsh verdienden meer dan een hoekschop en het slotakkoord van invaller De Camargo bezorgde geelrood ei zo na alsnog de drie punten. Een doelpunt viel er niet meer in de zes minuten blessuretijd waardoor beide ploegen vrede moesten nemen met een 2-2 gelijkspel.

Wedstrijddigest

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Chevalier (85′ Jonckheere), Selemani, Fixelles (72′ Kadri), Badamosi (63′ Guèye), Vandendriessche, Moreno (72′ Mbayo), D’Haene, Radovanovic

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh, Storm, Cuypers (60′ De Camargo), Schoofs, Oum Gouet, Mrabti (73′ Vanlerberghe), Peyre, Shved (56′ Hairemans)

Doelpunten: 14′ Storm (0-1), 20′ Storm (0-2), 59′ D’Haene (1-2), 77′ Guèye (2-2)

Gele kaarten: 42′ Badamosi, 42′ Vandendriessche, 56′ Schoofs, 66′ Hairemans, 75′ Bijker

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut